Blockchain Stories
Analisten waarschuwen: is het altcoin season voorgoed voorbij?
Altcoin Bitcoin Nieuws Technische Analyse

Analisten waarschuwen: is het altcoin season voorgoed voorbij?

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Wat als het altcoin season nooit aankomt? Deze prikkelende vraag stelde crypto analist Duo Nine recentelijk. In zijn uitgebreide analyse legt hij niet alleen uit waarom de verwachtingen voor een nieuw altcoin season voorlopig op de lange baan zijn geschoven, maar ook welke factoren hierin een rol spelen. Hij bespreekt de huidige marktdynamiek, de invloed van macro economische trends en de recente prijsbewegingen van de belangrijkste cryptocurrencies.

Wat is een altcoin season?

Een altcoin season is een periode waarin alternatieve cryptocurrencies, oftewel altcoins, beter presteren dan Bitcoin. Dit gebeurt meestal wanneer investeerders hun winsten uit Bitcoin verplaatsen naar kleinere cryptovaluta, wat leidt tot prijsstijgingen bij deze altcoins. Vergelijk het met een zwembad: Bitcoin is het diepe deel waar de meeste mensen zich bevinden, terwijl altcoins in het ondiepe gedeelte drijven. Een altcoin season is als een golf die het ondiepe gedeelte vult, waardoor meer mensen kunnen profiteren van de altcoins.

Vertraging van het altcoin season

Volgens Duo Nine is het proces dat doorgaans leidt tot een altcoin season verstoord. Na de vierde Bitcoin halving werd verwacht dat de aandacht zou verschuiven naar altcoins. Echter, de instroom van nieuw kapitaal in de cryptomarkt richt zich voornamelijk op Bitcoin en Ethereum. Dit is te vergelijken met het openen van een nieuwe snelweg: het verkeer moet wennen aan de nieuwe route voordat het soepel kan doorstromen. Op dezelfde manier duurt het even voordat de markt na een halving de volledige impact op de altcoins laat zien.

Daarnaast zijn er negatieve stromen bij de Ethereum ETF’s, wat betekent dat er meer geld uit deze fondsen wegvloeit dan erin komt. Dit wijst op verliezen elders in de markt, en deze negatieve stromen vertragen de beweging van kapitaal naar altcoins.

Bitcoin dominantie en de waarde van altcoins

Op dit moment is de Bitcoin dominantie hoog, wat betekent dat Bitcoin het grootste deel van de marktwaarde in de cryptowereld in handen heeft. Vergelijk dit met een grote boom in een bos die zoveel zonlicht opvangt dat de kleinere bomen eromheen minder ruimte hebben om te groeien. Als de zon (de investeringen) gelijkmatiger over het bos wordt verspreid, krijgen de kleinere bomen (altcoins) meer kans om te floreren.

Sommige investeerders beschouwen deze hoge dominantie als een kans om altcoins voor een lagere prijs aan te schaffen, in de hoop dat wanneer de dominantie van Bitcoin afneemt, altcoins in waarde zullen stijgen. Echter, de onzekerheid op de wereldmarkten, waaronder geopolitieke spanningen en economische zorgen, leidt ertoe dat investeerders de voorkeur geven aan de veiligheid van Bitcoin.

Ondanks de huidige vertraging zijn er analisten die geloven dat een nieuw altcoin season onvermijdelijk is. Ze wijzen erop dat, zelfs als het season minder intens is dan in voorgaande jaren, de mogelijkheid blijft bestaan dat altcoins uiteindelijk weer in de schijnwerpers komen.

Bitcoin Markt Dominantie Grafiek
Bron: Tradingview

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook de eerste 7 dagen €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop. Je vindt alle voorwaarden van deze deal op de actiepagina.


Gerelateerde berichten

EOS hard fork: grote update brengt decentralisatie en verbeterde prestaties

Pieter de Haan

MicroStrategy koopt voor $458 miljoen aan Bitcoin

Pieter de Haan

Binnenkort kan de overheid cryptotransacties door AI laten controleren

Michel Borggreve

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu