Blockchain Stories
Sandbox 95% prijsval in vier jaar: metaverse neergang en veerkracht
Altcoin Nieuws

Sandbox 95% prijsval in vier jaar: metaverse neergang en veerkracht

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De metaverse, ooit geprezen als de toekomst van digitale interactie, heeft de afgelopen jaren een flinke klap gekregen. Sandbox, een van de prominente namen in deze sector, zag zijn gemiddelde minimumprijs dalen van 2,86 ETH in 2021 naar slechts 0,13 ETH in 2024. Dit komt neer op een adembenemende daling van 95%. Deze afname is niet alleen een teken van de uitdagingen die Sandbox ondervindt, maar ook van een bredere trend binnen de metaverse.

Algemene trend in de metaverse

De metaverse heeft in het algemeen een prijsdaling van 72% ervaren sinds de piek in 2021. Wat verklaart zo’n forse daling? Een belangrijke factor is het afnemende enthousiasme voor de technologie. Het ervaren van de metaverse vereist dure apparatuur zoals high spec computers en AR en VR gadgets. Denk aan het verschil tussen een gewone film en een IMAX ervaring; je hebt niet alleen een ticket nodig, maar ook speciale brillen. De prijzen van deze gadgets, zoals Apple’s Vision Pro headset voor $3.499, maken de technologie ontoegankelijk voor velen.

Ook de marktdaling eind 2021 en begin 2022 heeft een rol gespeeld. In die periode piekte de interesse in de metaverse, maar deze verminderde sterk toen de cryptomarkt een bearish trend volgde. Dit kan worden vergeleken met de afname van interesse in een populaire tv serie als het verhaal minder boeiend wordt.

sandbox prijs grafiek 2022 2024
Bron: TradingView

Reactiestrategieën van metaverse projecten

Ondanks de tegenslagen geven enkele projecten niet op en blijven ze veerkrachtig. Tokens.com, bijvoorbeeld, verloor maar liefst 80% van de waarde van zijn virtuele vastgoedportefeuille. In plaats van op te geven, herpositioneerde het bedrijf zichzelf als Realbotix, met een nieuwe focus op de ontwikkeling van geavanceerde mensachtige robots die kunnen worden ingezet in verschillende sectoren, van zorg tot entertainment.

Een ander inspirerend project heropende in 2023 met een sterke focus op community support en introduceerde een innovatief stakingmechanisme. Hierdoor presteerde het beter dan veel concurrenten in de sector. Ondanks uitdagende marktomstandigheden bleef de daling beperkt, wat aantoont dat met de juiste aanpassing en betrokkenheid, zelfs in moeilijke tijden, succes mogelijk is.

Toekomstperspectief van de metaverse

Hoewel de consumentenhype rondom de metaverse de laatste tijd is afgenomen, blijft het een fascinerende en potentieel winstgevende markt voor grote technologiebedrijven. Spelers zoals Meta (voorheen Facebook), Microsoft, Nvidia en Alphabet blijven aanzienlijke investeringen in hun metaverse projecten doen, wat aangeeft dat zij geloven in de langetermijnmogelijkheden van deze digitale wereld.

Deze voortdurende investeringen benadrukken dat, hoewel de metaverse momenteel mogelijk een tijdelijke terugval in publieke interesse doormaakt, het zeker niet is verdwenen. Veel experts zijn van mening dat de metaverse kan fungeren als een nieuw digitaal ecosysteem, dat onze manier van werken, spelen en communiceren kan transformeren.

Het lijkt erop dat de sector zich geleidelijk herstelt, met nieuwe innovaties en toepassingen die de weg vrijmaken voor een mogelijke heropleving in de toekomst. We kunnen binnenkort getuige zijn van een nieuwe golf van enthousiasme en ontwikkeling binnen de metaverse.

metaverse ovezicht sandbox daling
Bron: Coingecko

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook de eerste 7 dagen €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop. Je vindt alle voorwaarden van deze deal op de actiepagina.


Gerelateerde berichten

Bullish signaal voor Sui: TVL en stijgende actieve wallets

Timo Bruinsma

Wormhole stijgt met 20% in 3 dagen en presteert beter dan Bitcoin

Timo Bruinsma

PEPE richt zich op een uitbraak na whale activiteit

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu