Blockchain Stories
Kan PEPE binnenkort zijn juni hoogtes terugbrengen?
Altcoin Memecoin Nieuws Technische Analyse

Kan PEPE binnenkort zijn juni hoogtes terugbrengen?

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

PEPE heeft de afgelopen 24 uur een veelbelovende prestatie laten zien nu de marktomstandigheden enigszins bullish werden. 

Er was beter nieuws voor PEPE investeerders, aangezien de prijs van de memecoin aan het consolideren was binnen een patroon. Een uitbraak boven dit patroon zou kunnen resulteren in een grote bull rally.

PEPE is aan het consolideren

Volgens onze PEPE koers steeg de prijs van PEPE, na een trage week, met meer dan 3% in de afgelopen 24 uur. Op het moment van schrijven werd de memecoin verhandeld voor $0,000008487 met een marktkapitalisatie van meer dan $3,57 miljard, waarmee het de 24e grootste crypto is.

Ondanks de recente prijsstijging stonden slechts 167.400 PEPE wallets in de winst, wat neerkomt op bijna 60% van alle PEPE wallets. Ondertussen onthulde onze analyse van de prijsgrafiek dat er een dalend kanaal patroon verscheen op de grafiek van de memecoin. 

image
Bron: IntoTheBlock

Dit patroon ontstond in juni, en sindsdien is de memecoin aan het consolideren binnen dit kanaal. De recente prijsstijging zou PEPE in staat kunnen stellen om de bovenste weerstand van het patroon te testen.

Een succesvolle uitbraak boven dit niveau zou PEPE in staat kunnen stellen om eerst $0,0000127 te heroveren. Bij een verdere stijging zou PEPE mogelijk zijn juni hoogtes opnieuw kunnen testen. Mocht de bearish trend echter weer de overhand nemen, dan zou de memecoin kunnen dalen naar zijn support op $0,00000653.

image
Bron: TradingView

Zal het bullish sentiment dominant blijven?

We hebben vervolgens de on chain data van PEPE onderzocht om te achterhalen of de bulls deze voorsprong kunnen behouden, wat PEPE zou kunnen toestaan om boven het patroon uit te breken. 

Uit onze analyse van de gegevens van Santiment bleek dat het handelsvolume van de memecoin de afgelopen dagen afnam terwijl de prijs steeg. Dit wordt over het algemeen beschouwd als een bearish ontwikkeling.

image
Bron: Santiment

Na een aanzienlijke piek daalde het gewogen sentiment van de memecoin, wat aangeeft dat het bullish sentiment rond PEPE aan het afnemen is. 

Bovendien daalde ook de open interest van de memecoin. Wanneer deze metriek daalt, suggereert dit dat de kans op een trendomkering groot is.

Daarnaast onthulden gegevens van Coinglass dat de long/short ratio van PEPE een scherpe daling liet zien. Dit betekende dat er meer shortposities in de markt waren dan longposities, wat wijst op een toename van het bearish sentiment. 

image
Bron: Coinglass

De technische indicator Chaikin Money Flow (CMF) bevond zich ruim onder de neutrale markering, terwijl de Relative Strength Index (RSI) zijwaarts bewoog. 

image
Bron: TradingView

Beide indicatoren suggereren dat de memecoin mogelijk nog enkele trage dagen zal ervaren. Desalniettemin toonde de MACD de mogelijkheid van een bullish crossover voor PEPE, wat zou kunnen wijzen op een voortzetting van de prijsstijging.

Volg ons gratis op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €20 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €20 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

Wormhole stijgt met 20% in 3 dagen en presteert beter dan Bitcoin

Timo Bruinsma

PEPE richt zich op een uitbraak na whale activiteit

Timo Bruinsma

$1,9 miljoen aan crypto gedrained in mogelijke Banana Gun bot hack

Pieter de Haan

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu