Blockchain Stories
Houdt Solana cruciale support van $153,95 deze week stand?
Altcoin Nieuws Solana Technische Analyse

Houdt Solana cruciale support van $153,95 deze week stand?

Start met €10 gratis Solana bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Solana (Ticker: SOL) staat op een cruciaal punt terwijl het het support niveau van $153,95 test. 

Marktdeelnemers houden de situatie nauwlettend in de gaten om te zien of dit support standhoudt na een daling van 6%, of dat de bearish druk de prijs van Solana verder naar beneden zal duwen.

image
Bron: TradingView

Stochastic RSI wijst op neutraal gebied

De stochastic RSI nadert een neutrale zone na eerder in een overbought regio te hebben gezeten. Dit versterkt het huidige accumulerende bullish momentum van Solana en geeft mogelijk groen licht voor verdere prijsstijgingen. 

Het blijft echter de vraag of deze stijging zich zal doorzetten, maar de indicator biedt op dit moment een positief signaal.

Solana liquidaties wijzen op verdere dalende druk

Volgens de liquidatie heatmap van Coinglass is er een grote Solana liquidatiepool ter waarde van $5,95 miljoen net onder het support niveau van $153,95, specifiek rond het prijsniveau van $150. 

Dit vergroot de kans op een doorbraak van het $153,95 support niveau. Deze grote pool kan leiden tot extra gedwongen verkopen door het activeren van enkele stops, wat de prijs van Solana verder omlaag zou kunnen drukken.

Er zijn echter ook opmerkelijke liquidatie pools boven het niveau van $153,95, die support kunnen bieden en zelfs stijgende druk kunnen veroorzaken als het bullish momentum van SOL de overhand krijgt.

image
Bron: Hyblock Capital

Solana bulls vechten terug

We analyseerden ook de short to long ratio. Ondanks dat de verhouding neigt naar een bearish sentiment, vertoont de ratio enige veerkracht. Hoewel de ratio op de korte termijn licht is afgenomen, suggereren recente schommelingen dat de bulls langzaam sterker worden. Als kopers het momentum behouden, zou er een bullish ommekeer kunnen plaatsvinden.

image
Bron: Coinglass

Deze strijd tussen bearish en bullish sentiment bij Solana zou kunnen leiden tot een consolidatiefase voordat er een beslissende beweging in welke richting dan ook plaatsvindt. Als dit niveau wordt doorbroken, zal de prijs waarschijnlijk dalen tot rond de $150, waar sterk support aanwezig is. 

Maar als het bullish sentiment hier standhoudt, kan dit leiden tot een milde rally en mogelijk een hertest van hogere weerstandsniveaus.

De rol van liquidatiepools en de long/short ratio zal cruciaal zijn in het bepalen van de volgende richting voor Solana.

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang $40 gratis bij Bybit

Bybit powered by SATOS biedt nieuwe traders 10% korting op de handelskosten en een bonus tot wel $40 (ongeveer €37). Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft. 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer €18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten (geldig voor 30 dagen).

Bybit heeft wereldwijd meer dan 40 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus. Je vindt de voorwaarden op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

Notcoin kopers kunnen een trendomkeer verwachten

Timo Bruinsma

Rusland richt crypto groep op voor internationale handel

Julian Smits

Binance oprichter Changpeng Zhao komt deze maand uit detentie

Michel Borggreve

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu