Blockchain Stories
Zijn de verliezen van altcoins eigenlijk winsten voor stable coins?
Altcoin Nieuws

Zijn de verliezen van altcoins eigenlijk winsten voor stable coins?

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Tijdens de algemene dalende trend in de totale marktkapitalisatie van de cryptomarkt vertoonde de stable coin sector een tegenovergestelde beweging, met een recordhoge marktkapitalisatie. 

Dit verschil benadrukt de unieke dynamiek binnen verschillende segmenten van de cryptomarkt.

Marktkapitalisatie van stable coins bereikt recordhoogte

De marktkapitalisatie van stable coins heeft sinds eind 2020 een gestage groei laten zien, in lijn met de bredere expansie van de markt. Deze groei werd grotendeels gedreven door de toenemende interesse in gedecentraliseerde financiën (DeFi) en een bredere acceptatie en gebruik van stable coins. 

De marktkapitalisatie van stable coins bereikte een hoogtepunt aan het begin van 2022, met een piek van $153 miljard. Na deze piek volgde echter een aanzienlijke terugval, waarbij de marktkapitalisatie daalde tot ongeveer $115 miljard. 

Ondanks deze daling vertoonde de marktkapitalisatie tekenen van stabilisatie en herstel, met een toename in 2024. Op het moment van schrijven bedroeg de marktkapitalisatie van stable coins ongeveer $153 miljard, dicht bij het hoogste punt ooit.

Mogelijke redenen voor de toename

De groei in de marktkapitalisatie van stable coins is een belangrijke indicator van liquiditeit in de crypto markt, wat de toegang en het vertrek voor handelaren en investeerders vergemakkelijkt. 

Bovendien weerspiegelt een stijging in de marktkapitalisatie van stable coins, vooral tijdens periodes van bredere marktonzekerheid, vaak een vlucht naar veiligheid binnen het crypto-ecosysteem. 

Beleggers die zich richten op stable coins, die doorgaans zijn gekoppeld aan stabiele activa zoals de Amerikaanse dollar, suggereren een voorzichtige benadering. Omgekeerd kan een daling in de marktkapitalisatie van stable coins, gepaard met een toestroom van fondsen naar andere, volatielere cryptocurrencies, wijzen op een bullish sentiment onder investeerders. Deze verschuiving duidt vaak op een toegenomen risicobereidheid.

USDT en USDC domineren de markt

Uit onze analyse van de stablecoin-markt bleek dat deze wordt gedomineerd door Tether (USDT) en USD Coin (USDC). Op het moment van schrijven had Tether een marktkapitalisatie van meer dan $115 miljard en behield het zijn positie als leidende stablecoin met een aanzienlijke voorsprong. 

Ter vergelijking: USDC had een marktkapitalisatie van meer dan $34 miljard, waarmee het stevig de tweede plaats innam. Een gedetailleerd overzicht van de veranderingen in marktkapitalisatie toonde aan dat USDT de laatste tijd opmerkelijke stijgingen heeft doorgemaakt. 

Een significante sprong vond plaats rond 8 juli, toen de marktkapitalisatie steeg van $114 miljard naar $115 miljard. Daarna was er een lichte verdere stijging, met een huidige marktkapitalisatie van ongeveer $115,4 miljard.

Volg ons gratis op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €20 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €20 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

Bullish signaal voor Sui: TVL en stijgende actieve wallets

Timo Bruinsma

Wormhole stijgt met 20% in 3 dagen en presteert beter dan Bitcoin

Timo Bruinsma

PEPE richt zich op een uitbraak na whale activiteit

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu