Blockchain Stories
Wat zijn de kansen op een ommekeer voor BNB?
Altcoin Binance Coin Nieuws Technische Analyse

Wat zijn de kansen op een ommekeer voor BNB?

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Binance Coin (Ticker: BNB) leek zich op het moment van schrijven terug te trekken naar een cruciaal support niveau rond $490. 

Dit niveau heeft de afgelopen drie maanden meerdere malen als een solide basis voor een bull rally gefungeerd. Toch suggereert de prijsactie van BNB dat de rally mogelijk zou kunnen voortzetten. 

Het support niveau is van vitaal belang, aangezien het meerdere keren is getest.

Potentieel voor een bullish voortzetting

De benadering van de supportzone van BNB rond $490 zou de munt in een stijgende trend kunnen duwen, mits dit niveau sterk genoeg blijft. Zo’n terugval zou in lijn zijn met bredere bearish markttrends. 

image
Bron: TradingView

Daarnaast geeft de Stochastic Relative Strength Index aan dat BNB zich in een oversold zone bevindt, wat suggereert dat de meeste investeerders momenteel in een afwachtende houding verkeren, in afwachting van een mogelijke handelsmogelijkheid bij de recente dip.

Inzichten in netto stromen en liquidatie

De in en uitstroomgegevens voor BNB op beurzen onthullen onderliggende sentimenten. Een toename van de uitstroom duidt doorgaans op accumulatie, wat betekent dat handelaren verwachten dat de prijzen op de grafieken zullen stijgen. 

Instromen kunnen echter wijzen op verkoopdruk. De netto stroom data gaven gemengde signalen af, waarbij recente uitstromen een potentiële accumulatie rond het $490m support niveau suggereerden.

image
Bron: Coinglass

Naast de eerder genoemde netto stromen benadrukte onze analyse van liquiditeits gegevens van Coinglass gebieden met hoge liquidatie druk, wat vaak leidt tot volatiliteit pieken. 

De heatmap van Coinglass wees ook op dichte liquidatie gebieden per prijsniveau, die grote prijsschommelingen in beide richtingen zouden kunnen veroorzaken. Deze intense liquidatie zou een mogelijke trendverandering kunnen aangeven, vooral als er margin calls worden waargenomen.

image
Bron: Coinglass

Wat is de volgende stap voor BNB?

BNB is nu voorbij het belangrijkste support niveau van $490 gegaan, maar de kansen op een ommekeer blijven sterk. Investeerders zijn op zoek naar tekenen van mogelijke toekomstige bullish bewegingen. 

BNB bevindt zich momenteel op een zeer kritisch beslissingspunt. Met extreme liquidatie niveaus en overbought technische indicatoren, zou er nog steeds een potentiële ommekeer kunnen plaatsvinden. Het is daarom zeker de moeite waard om dit nauwlettend in de gaten te houden.

Volg ons op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €50 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €50 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

Crypto beïnvloedt Amerikaanse verkiezingen 2024 met $190 miljoen

Julian Smits

De groeiende rol van stablecoins in de cryptomarkt

Pieter de Haan

Hoe hoog kan BONK gaan als het dit niveau doorbreekt?

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu