Blockchain Stories
Waarom Shiba Inu whales hun voorraad verkopen
Altcoin Memecoin Nieuws Technische Analyse

Waarom Shiba Inu whales hun voorraad verkopen

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

In de wereld van cryptocurrency spelen grote investeerders, vaak aangeduid als “whales,” een cruciale rol in het vormgeven van markttrends. Deze whales zijn meestal individuen of entiteiten met aanzienlijke financiële middelen, waardoor hun investeringsbeslissingen een krachtige invloed hebben op de schommelingen van de markt. Hun keuzes kunnen niet alleen de waarde van specifieke tokens beïnvloeden, maar ook bredere trends in de cryptoindustrie signaleren.

Dit fenomeen is momenteel goed zichtbaar bij de populaire memecoin Shiba Inu, waar whales hun holdings aanzienlijk verminderen. Dit massale verkoopgedrag roept zowel nieuwsgierigheid als bezorgdheid op onder andere investeerders, die zich afvragen wat de redenen zijn achter deze beslissing.

Zijn er aanwijzingen voor een langdurige daling van de waarde, of is het een strategische zet van de whales om hun winsten veilig te stellen? De reacties van de bredere markt op deze acties kunnen leiden tot verhoogde volatiliteit en spanning onder kleinere investeerders, die vaak volgen wat deze grote spelers doen.

Redenen achter de vermindering van Shiba Inu holdings door whales

In de dynamische wereld van cryptocurrency passen grote investeerders, bekend als “whales,” regelmatig hun strategieën aan op basis van marktomstandigheden. Onlangs is een opvallende trend zichtbaar geworden onder Shiba Inu whales: zij hebben hun holdings aanzienlijk verminderd, wat een daling van meer dan 6% betekent voor investeerders met SHIB ter waarde van $100.000 tot $1 miljoen.

Een belangrijke reden voor deze verkoopgolf is de prijsdaling van Shiba Inu zelf, die in de afgelopen dertig dagen met meer dan 14% is gedaald. Deze daling wordt waarschijnlijk beïnvloed door de bredere daling van Bitcoin. Veel whales kiezen ervoor hun verliezen te beperken door hun Shiba Inu voorraad te verkopen, met risicobeheer als voornaamste drijfveer.

Actieve Shiba Adressen Grafiek
Bron: IntoTheBlock

Bearish sentiment en de gevolgen voor de shiba inu prijs

Het negatieve sentiment onder Shiba Inu whales is de afgelopen week versterkt, met een daling van meer dan 670% in de netto instroom van grote houders. Dit wijst erop dat deze investeerders eerder hun tokens verkopen dan bijkopen.

Daarnaast zijn er minder grote transacties waargenomen, wat een afname van de vraag suggereert. Deze bewegingen hebben directe gevolgen voor de prijs van Shiba Inu, die in de afgelopen zeven dagen met meer dan 7% is gedaald. De stagnatie in adoptie van de coin draagt verder bij aan deze neerwaartse trend, aangezien nieuwe investeerders uitblijven en de belangstelling verschuift naar nieuwere meme coins met potentieel hogere rendementen.

Actieve Shiba Adressen Grafiek4
Bron: IntoTheBlock

Implicaties voor investeerders van alle niveaus

Wat betekenen deze ontwikkelingen voor zowel beginnende als ervaren investeerders? Het is van cruciaal belang om deze trends te begrijpen bij het nemen van investeringsbeslissingen in Shiba Inu of vergelijkbare cryptocurrencies.

De acties van de whales en de huidige marktsituatie suggereren dat voorzichtigheid geboden is. Deze situatie kan worden vergeleken met aandeelhouders van een bedrijf dat verlies draait: als veel investeerders tegelijkertijd hun aandelen verkopen vanwege tegenvallende resultaten, daalt de waarde van het aandeel. Dit is momenteel het geval bij Shiba Inu.

Actieve Shiba Adressen Grafiek2
Bron: TradingView

Volg ons gratis op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €20 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €20 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.


Gerelateerde berichten

Bullish signaal voor Sui: TVL en stijgende actieve wallets

Timo Bruinsma

Wormhole stijgt met 20% in 3 dagen en presteert beter dan Bitcoin

Timo Bruinsma

PEPE richt zich op een uitbraak na whale activiteit

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu