Blockchain Stories
Toncoin stijgt terwijl andere crypto daalt, wat is de volgende stap?
Altcoin Nieuws Technische Analyse

Toncoin stijgt terwijl andere crypto daalt, wat is de volgende stap?

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De crypto markt is opnieuw getroffen door een correctie, waarbij de meeste crypto prijzen op het moment van schrijven in het rood stonden. 

Toncoin (Ticker: TON) ging echter tegen de verwachtingen in en was een van de weinige cryptocurrencies die een bullish sentiment wist te behouden.

Toncoin neemt de leiding in de koers

Uit onze koersgegevens blijkt dat top cryptocurrencies zoals Bitcoin (Ticker: BTC) en Ethereum (Ticker: ETH) moeite hadden om hun prijzen te handhaven. TON gedroeg zich echter anders en zag zijn prijs met meer dan 6% stijgen in de afgelopen 24 uur. 

Op het moment van schrijven werd Toncoin verhandeld tegen $6,687 met een marktkapitalisatie van meer dan $16,7 miljard, wat het de 8e grootste cryptocurrency maakt.

Eerder meldden we al dat Binance, een van ‘s werelds grootste beurzen, TON had genoteerd. 

Deze belangrijke ontwikkeling speelde een grote rol in de bullish trend van TON. De recente stijging bracht echter niet veel wallets in de winst, aangezien gegevens van IntoTheBlock onthulden dat slechts 35% van de investeerders winst heeft gemaakt. 

Opmerkelijk is dat het aantal investeerders dat TON langer dan een jaar vasthield, ook daalde, wat suggereert dat zij de munt verkochten om winst te nemen.

image
Bron: IntoTheBlock

Wij analyseerden vervolgens de gegevens van Santiment om het gedrag van investeerders beter te begrijpen. We ontdekten dat de koop druk op de token de afgelopen dagen toenam. Dit werd bevestigd door de daling van de voorraad op beurzen en een stijging van de voorraad buiten beurzen. 

Bovendien piekten de uitstroom van TON van beurzen, wat verder wijst op een toename van de koopdruk. Na een scherpe piek daalde echter de voorraad van Toncoin in handen van topadressen. Dit geeft aan dat de grootste spelers in de crypto markt verkochten, wat mogelijk wijst op een prijsdaling in de komende dagen.

image
Bron: Santiment

Zet het bullish sentiment zich door?

We namen vervolgens een kijkje op de dagelijkse grafiek van Toncoin. Hoewel enkele indicatoren bearish waren, bleven de meeste marktindicatoren bullish. Zo toonde de technische indicator MACD een bullish crossover. 

image
Bron: TradingView

De Relative Strength Index (RSI) registreerde ook een stijging. TON’s Money Flow Index (MFI) volgde een soortgelijke trend, wat verder suggereert dat de kans op een aanhoudende prijsstijging groot is.

image
Bron: Hyblock Capital

Tot slot onthulde onze analyse van Hyblock Capital gegevens dat TON bij $6,85 een aanzienlijke stijging in liquidaties zou kunnen tegenkomen. Het is dus cruciaal voor Toncoin om boven deze grens uit te stijgen om zijn bull rally voort te zetten. In het geval van een bearish ommekeer, zouden investeerders kunnen zien dat TON daalt naar $6.

Volg ons gratis op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €20 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €20 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

BNB head and shoulders patroon: Kans op 19% stijging?

Julian Smits

Kan Bitcoin $70.000 aantikken in oktober?

Scott

Wederom een slechte dag voor de crypto ETF’s

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu