Blockchain Stories
Hoe PEPE holders kunnen profiteren van deze korte termijn volatiliteit
Altcoin Memecoin Nieuws

Hoe PEPE holders kunnen profiteren van deze korte termijn volatiliteit

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Het sentiment in de memecoinmarkt verbeterde aanzienlijk, aangezien de totale marktkapitalisatie met 10% steeg tot meer dan $42 miljard in de afgelopen 24 uur. 

Bovendien liet de Crypto Fear & Greed Index een neutrale lezing zien, na lange tijd in de “fear” zone te hebben gezeten.

PEPE verloor zijn korte termijn bullish edge nadat het recentelijk onder zijn 20 daagse en 50 daagse EMA zakte na een ommekeer vanaf de $0,0000127 weerstand. De recente rebound vanaf het directe support niveau van de memecoin heeft echter de weg vrijgemaakt voor kopers om opnieuw de markt te betreden. 

Op het moment van schrijven stond de PEPE koers op $0,00000847.

Kan het bullish sentiment de korte termijn trend van PEPE omkeren?

PEPE bevond zich in een relatief lange termijn bearish trend, waarbij de koers actie steeds lagere hoogte en dieptepunten markeerde, terwijl cruciale support niveaus verloren gingen. 

image
Bron: TradingView

In de tussentijd vormde PEPE een dalend patroon op zijn dagelijkse grafiek, wat duidde op een relatief sterke bearish edge, en het zakte onder zijn 20 daagse en 50 daagse EMA’s.

Hier is het belangrijk op te merken dat PEPE recentelijk een verwachte uitbraak uit zijn dalende kanaal zag, wat de kopers hielp om de $0,0000127 weerstand in midden juli opnieuw te testen. 

Het bearish sentiment kwam echter tussenbeide en veroorzaakte een scherpe daling vanaf dit weerstandsniveau te midden van marktonzekerheid. Deze dalende trend vond nu support bij de samenvloeiing van de horizontale en diagonale support niveaus nabij de $0,0000065 tot $0,0000070.

Stijgende trend zet door, dit zeggen waardes

Kopers zouden nu kunnen proberen een korte termijn stijgende trend te initiëren. Helaas kan de $0,0000087 weerstand op korte termijn obstakels vormen. Mocht PEPE een slotkoers boven dit niveau bereiken, dan zouden de bulls kunnen streven naar een hertest van de $0,0000127 in de komende sessies.

Aan de andere kant, als het bredere marktsentiment blijft verslechteren, zou de memecoin het volgende belangrijke support niveau op $0,0000050 kunnen testen. De Relative Strength Index (RSI) bleef een bearish edge tonen, maar bevond zich in een opwaartse trend na een dip in de oversold zone. Een slot boven het 50 niveau kan de afname van de verkoopdruk bevestigen.

Ook toonde de Awesome Oscillator eindelijk een groene lijn na de recente winsten van PEPE, wat een vroeg teken is van een bullish edge.

Derivaten gegevens onthullen dit

De stijging in Open Interest in de afgelopen 24 uur suggereerde dat meer handelaren de markt zijn binnengekomen, mogelijk anticiperend op verdere prijsbewegingen in PEPE. 

image
Bron: Coinglass

Hoewel er een bijna evenwicht is tussen long en shortposities, kan de lichte voorkeur voor shorts (met een long/short ratio van 0,9736) een teken zijn van voorzichtig optimisme. De significante liquidaties, vooral aan de shortzijde, benadrukten echter de volatiliteit en het potentieel voor verdere prijsactie.

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang $40 gratis bij Bybit

Bybit powered by SATOS biedt nieuwe traders 10% korting op de handelskosten en een bonus tot wel $40 (ongeveer €37). Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft. 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer €18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten (geldig voor 30 dagen).

Bybit heeft wereldwijd meer dan 40 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus. Je vindt de voorwaarden op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

Top 11 ondergewaardeerde altcoins door AltCryptoGems

Pieter de Haan

Wat gaat de Bitcoin dominantie in Q4 van 2024 doen?

Scott

BNB head and shoulders patroon: Kans op 19% stijging?

Julian Smits

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu