Blockchain Stories
Bitcoin dominantie stijgt naar nieuwe hoogte
Bitcoin Nieuws

Bitcoin dominantie stijgt naar nieuwe hoogte

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Bitcoin maakt opnieuw indruk door zijn dominantie in de cryptomarkt te verstevigen. Terwijl andere munten, zoals Ethereum en Ripple, moeite hebben om hun waarde te behouden en schommelingen ervaren, blijft Bitcoin sterk presteren met een stijging van zijn marktkapitalisatie. Deze veerkracht is te zien in zijn recente prijsbewegingen, waarbij het steeds weer nieuwe hoogtes bereikt.

Maar wat betekent dit precies voor beleggers en de markt als geheel? Voor beleggers kan dit duiden op een toenemende interesse in Bitcoin als een veilige haven, vooral in tijden van economische onzekerheid. De stabiliteit en de groei van Bitcoin zouden ook invloed kunnen hebben op de bredere acceptatie van cryptocurrencies, wat zou kunnen leiden tot meer investeringsmogelijkheden en een groeiende markt.

Wat is Bitcoin dominantie?

Bitcoin dominantie verwijst naar het aandeel van Bitcoin in de totale waarde van alle cryptocurrencies samen. Stel je een grote olifant voor op een smal pad; deze olifant vertegenwoordigt de waarde van Bitcoin. Naarmate de olifant vooruitloopt, moeten kleinere dieren, oftewel de altcoins, ruimte maken. Hierdoor stijgt de dominantie van Bitcoin en krijgen altcoins minder ruimte om te groeien.

In de afgelopen week zag Bitcoin zijn waarde dalen van $66.000 naar net onder de $50.000. Toch herstelde het zich snel naar bijna $63.000. Deze schommelingen illustreren de veerkracht van Bitcoin en zijn invloed op de bredere markt.

bitcoin koersgrafiek augustus 2024
Bron: TradingView

Prestaties van altcoins

Terwijl Bitcoin zijn dominantie vergroot op de cryptomarkt, hebben veel altcoins het moeilijk om bij te blijven. Ethereum, Solana en Ripple, drie van de meest bekende altcoins, hebben allemaal lichte waardeverminderingen ondergaan in hun marktwaarde. Vergelijk deze situatie met een race waarin Bitcoin fungeert als de leidende hardloper, die met elke stap verder vooruitkomt. De altcoins blijven achter en proberen met moeite de afstand in te halen, wat leidt tot een steeds grotere kloof in waarde en investeringsinteresse.

Toch zijn er uitzonderingen die het verhaal van de altcoins verfrissen. TON, bijvoorbeeld, heeft recentelijk een stijging van meer dan 4% gerealiseerd, wat aangeeft dat er nog steeds ruimte is voor groei. Bovendien heeft CRO zelfs een indrukwekkende stijging van 9% doorgemaakt, wat aantoont dat niet alle altcoins worden beïnvloed door de overmacht van Bitcoin.

Waarom Bitcoin de grote broer is

Bitcoin wordt vaak gezien als de ‘grote broer’ van de cryptowereld, en dat is niet zonder reden. Het biedt een zekere mate van stabiliteit, wat het een aantrekkelijke optie maakt voor institutionele beleggers die op zoek zijn naar veilige havens in de dynamische wereld van cryptocurrency. Deze stabiliteit is cruciaal in een markt die anderszins volatiel en onvoorspelbaar is, en helpt om het vertrouwen van investeerders te waarborgen.

Door te investeren in zowel Bitcoin als een altcoin, merken veel beleggers op dat hun Bitcoin waarde relatief stabiel blijft, ondanks de schommelingen die altcoins vaak vertonen. Dit fenomeen benadrukt de rol van Bitcoin als ankerpunt in de markt, omdat het fungeert als een betrouwbare basis waar beleggers op kunnen terugvallen.

bitcoin marktdominantie percentage augustus 2024
Overzicht Bitcoin dominantie Bron: TradingView

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen binnen 7 dagen na je registratie.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop. De voorwaarden voor de actie vind je op de actiepagina.


Gerelateerde berichten

Bullish signaal voor Sui: TVL en stijgende actieve wallets

Timo Bruinsma

Wormhole stijgt met 20% in 3 dagen en presteert beter dan Bitcoin

Timo Bruinsma

PEPE richt zich op een uitbraak na whale activiteit

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu