Blockchain Stories
AAVE stuit op weerstand bij $120: Zal dit de prijs doen zakken?
Altcoin Nieuws Technische Analyse

AAVE stuit op weerstand bij $120: Zal dit de prijs doen zakken?

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

AAVE bevindt zich momenteel in een bearish marktstructuur met neutraal momentum. Korte termijn holders hebben waarschijnlijk bijgedragen aan de recente prijsdaling door winst te nemen, terwijl accumulatie nog niet is hervat. 

Aave (Ticker: AAVE) heeft zich echter goed gepositioneerd in de DeFi sector en was in staat om gedecentraliseerde liquidaties effectief af te handelen, wat resulteerde in een inkomstenstijging van $6 miljoen in een nacht. 

Het protocol behaalde ook mijlpalen in juli, zoals het voorgestelde fee switch initiatief.

Aanhoudende bearish vooruitzichten voor AAVE

Op de prijsgrafiek van 1 dag blijft de marktstructuur van AAVE bearish. De prijs daalde naar het 78,5% Fibonacci retracementniveau op $78,70 en herstelde naar $106,1. AAVE slaagde er echter niet in een nieuwe piek te bereiken, wat resulteerde in een lagere top. 

image
Bron: TradingView

De dagelijkse RSI bewoog de afgelopen dagen rond de neutrale 50, wat aangeeft dat het momentum nog niet in het voordeel van het bullish sentiment is.

Hoewel de OBV (On Balance Volume) sinds 5 augustus een stijgende trend vertoonde, zakte de CMF (Chaikin Money Flow) naar -0,2, wat duidt op een zware uitstroom van kapitaal uit de markt.

Signalen van volatiliteit en distributie in AAVE waarde

De MVRV ratio (Market Value to Realized Value) daalde van bijna 30% naar -2%, wat aangeeft dat korte termijn houders winst hadden genomen voordat de prijs onder de $100 zakte. 

image
Bron: TradingView

Tijdens de prijsdaling nam de inactieve circulatie toe, wat erop wijst dat houders waarschijnlijk hun posities hadden geliquideerd en winst hadden genomen. Dit werd verder ondersteund door de daling van de gemiddelde munt houdtijd (MCA), wat wijst op een distributie van AAVE tokens.

image
Bron: Hyblock Capital

Om aan te geven dat kopers weer aan het accumuleren zijn, zou de MCA-trend omhoog moeten gaan. De liquidatie-heatmap benadrukte een kortetermijndoel op $108,5 en een veel sterkere liquiditeitspool tussen $118 en $120. 

Dit zou als een kortetermijndoel voor AAVE kunnen dienen voordat er een terugval plaatsvindt.

Verlies van relatieve sterkte tegen Bitcoin

De relatieve sterkte die AAVE ten opzichte van Bitcoin (Ticker: BTC) had laten zien, werd snel tenietgedaan, wat het vertrouwen van investeerders niet versterkte. 

Toch was de prestatie van het protocol tijdens deze periode van netwerk stress positief en zou dit mogelijk weerspiegeld kunnen worden in de AAVE prijzen zodra het marktsentiment begint te verschuiven.

Volg ons gratis op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €20 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €20 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

Wat kan PEPE doen tijdens Uptober en in Q4?

Scott

Uniek: Duitse bank biedt cryptodiensten aan

Scott

K33 Research zegt dat Sui de grootste concurrent van Solana kan worden

Michel Borggreve

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu