Blockchain Stories
Opvallend: Shiba Inu scoort beter dan Ethereum
Altcoin Ethereum Memecoin Nieuws

Opvallend: Shiba Inu scoort beter dan Ethereum

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De cryptomarkt is altijd volop in beweging. Slechte dagen worden met goede dagen afgewisseld en soms heft de markt met een flinke correctie te maken. Juist door alle bewegingen is het belangrijk om uit te zoomen en naar een langer periode te kijken. Als we naar de periode van de afgelopen 12 maanden kijken, vallen meerdere zaken op. Hetgeen wij erg opvallend vonden, is het feit dat Shiba Inu in de afgelopen 12 maanden beter gepresteerd heeft dan Ethereum.

Indrukwekkende groeipercentages

Beide digitale valuta’s hebben in de afgelopen 12 maanden een indrukwekkende groei doorgemaakt. Ethereum wist een koersstijging van 44,06% door te maken, maar Shiba Inu deed hier nog een schepje bovenop. De koers van deze memecoin steeg met maar liefst 44,17%.

Het is een klein verschil, maar het is wel een veelzeggend verschil. Het is namelijk veelzeggend dat een memecoin de grootste altcoin aller tijden (ETH) weet te verslaan. Daarbij is het dus ook opvallend dat dit over een periode van 12 maanden gemeten is. Des te langer de periode is, des te veelzeggender en betrouwbaarder de uitkomsten van een onderzoek zijn.

Hoe komt dat het Shiba Inu beter presteert?

Shiba Inu heeft in de afgelopen 12 maanden dus een iets grotere groei doorgemaakt dan ETH. Hoe dit precies komt, is lastig te duiden. Wellicht heeft dit te maken met de gigantische Shiba Inu community. Deze community, over de gehele wereld verspreid, is zowel groot als trouw. Veel investeerders blijven loyaal aan Shiba Inu en vinden het ‘gewoon een mooi project’. Een investering in Ethereum is daarentegen veel meer op rationele zaken gebaseerd. Wellicht is dat de reden waarom veel investeerders de voorkeur aan Shiba Inu geven.

Verder is het een feit dat het Shiba Inu project zich blijft verbeteren. Zo heeft het Shiba Inu team onlangs bekendgemaakt dat het van plan is om een ​​Layer-3-netwerk te ontwikkelen. Het netwerk zal helpen om privacy en veiligheid te waarborgen door gebruik te maken van Fully Homomorphic Encryption (FHE), een privacytool voor ontwikkelaars.

Uit onder meer deze ontwikkeling blijkt dat het team van Shiba Inu goed bezig is. Ondertussen weet deze memecoin ook volop aandacht te trekken op de verschillende social media kanalen. Dat kan ook zomaar bijdragen aan de (blijvende) populariteit van Shiba Inu.

Waardoor groeit Ethereum minder hard?

Laten we vooropstellen dat ook Ethereum een mooie groei doorgemaakt heeft. Een groei van meer dan 44% in de afgelopen 12 maanden is niks anders dan indrukwekkend. Maar, toch moest ETH het onderspit delven ten opzichte van Shiba Inu. Dit komt wellicht doordat Ethereum een minder betrokken community heeft.

Uiteraard kan een en ander ook op toeval berusten. De afgelopen crash – in het afgelopen weekend – heeft duidelijk laten zien dat elke altcoin gevoelig blijft voor externe factoren. Daarbij is de kans groter dat uiteindelijk Shiba Inu omvalt in plaats van Ethereum. ETH is niet voor niets de grootste altcoins en lijkt ook meer (praktische) toepassingsmogelijkheden te hebben.

Blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws via Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis Ethereum

Jouw cryptoavontuur starten met €10 gratis Ether? In samenwerking met Bitvavo mogen wij vandaag 10 euro aan gratis Ethereum of een andere crypto weggeven aan onze lezers. 

Maak via onderstaande knop een account aan en je ontvangt een welkomstbonus van 10 euro. Ook handel je de eerste €10.000 binnen de eerste 7 dagen na je registratie helemaal gratis (t.w.v. €25). Alle voorwaarden vind je op de pagina onder de knop.


Gerelateerde berichten

OKX Wallet vernieuwd: Eenvoudige toegang tot miljoenen tokens en DeFi producten

Pieter de Haan

Dogecoin: Koersvoorspelling versneld door transactiehoogtepunten?

Julian Smits

Zwitserse beurs lanceert mogelijk een nieuwe crypto exchange

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu