Blockchain Stories
Nieuwe Bitcoin adressen wijzen op hernieuwde interesse van beleggers
Bitcoin Nieuws

Nieuwe Bitcoin adressen wijzen op hernieuwde interesse van beleggers

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Particuliere beleggers zouden mogelijk weer de markt op kunnen gaan na een recente stijging in het aantal nieuwe Bitcoin adressen. Het aantal nieuw aangemaakte adressen zit in een stijgende lijn, wat aangeeft dat steeds meer beleggers interesse in Bitcoin hebben.

Een on-chain analyse platform suggereert dat particuliere beleggers geleidelijk aan terugkeren naar de cryptomarkt, gezien de opvallende toename in het dagelijks aanmaken van nieuwe adressen.

In een bericht op 8 augustus op het sociale mediaplatform X meldde IntoTheBlock dat recente gegevens over de ‘nieuwe adressen’ van Bitcoin wijzen op een hernieuwde interesse van particuliere beleggers.

Sinds november 2023 vertoont het aantal dagelijks aangemaakte adressen een dalende lijn, een bearish signaal dat erop wijst dat er minder nieuwe deelnemers, vooral particuliere investeerders, bijkomen

De trend lijkt echter om te slaan, met een duidelijke stijging in het aantal nieuwe adressen in de afgelopen weken. Nieuwe beleggers lijken dus weer interesse te hebben in de cryptomarkt. Zo vervolgt het crypto analyse account.

Volgens het crypto analyseplatform Glassnode bereikte het aantal nieuwe adressen in 2024 op 7 juni een dieptepunt van 203.536. Deze cijfers zijn inmiddels achterhaald door nieuw aangemaakte adressen. Het aantal adressen varieert nu tussen 286.000 op het laagste punt en 337.000 op het hoogste punt.

Deze verandering wijst op een terugkeer van de interesse van particuliere beleggers, wat mogelijk leidt tot een evenwichtigere markt en een sterkere basis voor de volgende groeifase, aldus IntoTheBlock.

Bitcoin ‘death cross’ voorafgaand aan superrally

Op 5 augustus daalde de prijs van BTC met dubbele cijfers en zakte tot $ 49.221. Toch lijkt de prijs zich al te herstellen en steeg op 9 augustus weer boven de $ 60.000.

Benjamin Cowen, oprichter van ITC Crypto, merkte op 8 augustus op X op dat de markt mogelijk op weg is naar een ‘death cross’. Volgens hem zal de ‘duurzaamheid’ daarvan waarschijnlijk afhangen van de vraag of de prijs boven de $62.000 komt en deze als steun behoudt, zoals in 2023.

Als het niet lukt om die steun vast te houden, zoals in 2019 het geval was, dan verwacht ik dat de geleidelijke daling zal aanhouden totdat de Fed een ommekeer maakt, zei hij.

Een death cross treedt op wanneer het 50-daags eenvoudige voortschrijdend gemiddelde (SMA) van de marktprijs van een activum onder het 200-daags SMA zakt.

Bitcoin staat op het punt om een Death Cross te ervaren, waarbij het 50-daags gemiddelde onder het 200-daags gemiddelde zakt, aldus Cowen.

Bovengenoemde is sinds 2015 slechts acht keer voorgekomen. In 62% van de gevallen steeg Bitcoin binnen 60 dagen. Ondanks de enorme dip van de afgelopen week heerst er dus vertrouwen in de nummer 1 coin op de cryptomarkt. Van ‘extreme fear’ is ook bijna geen sprake meer. De meter stijgt langzaam maar zeker weer richting de neutrale zone.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook de eerste 7 dagen €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop. Je vindt alle voorwaarden van deze deal op de actiepagina.


Gerelateerde berichten

$1,9 miljoen aan crypto gedrained in mogelijke Banana Gun bot hack

Pieter de Haan

Binance trekt 40% meer grote investeerders aan in 2024

Pieter de Haan

Wat kan PEPE doen tijdens Uptober en in Q4?

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu