Blockchain Stories
Grote Bitcoin houders blijven in Bitcoin investeren
Bitcoin Nieuws

Grote Bitcoin houders blijven in Bitcoin investeren

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Het afgelopen weekend was dramatisch voor Bitcoin. De Bitcoin koers daalde gigantisch ten gevolge van economische onrust in Japan. Deze daling zorgde er uiteindelijk voor dat de Bitcoin koers zelfs onder het kritieke niveau van $49.000 daalde. Dit was voor veel grote Bitcoin houders juist hét signaal om meer Bitcoin bij te kopen. Uit gegevens van Ali_Charts blijkt dat ten tijde van de ‘crash’ veel grote Bitcoin houders hun positie in Bitcoin verder hebben uitgebreid.

Blijvend geloof in Bitcoin

De grotere Bitcoin houders blijven geloof houden in Bitcoin. Ook als de koers even door het putje gaan of als Bitcoin de wind vol tegen heeft. Dit is in het afgelopen weekend in ieder geval duidelijk gebleken. De Bitcoin speculanten moesten hun verlies slikken ten gevolge van de dalende koers, terwijl de grotere Bitcoin houders juist hun positie in Bitcoin uit wisten te breiden.

Dit schetst direct het belangrijkste verschil tussen een korte- en lange termijn strategie. De investeerders die een lange termijn strategie hebben, geloven in de toekomst van Bitcoin. Of zijn er op z’n minst van overtuigd dat de Bitcoin koers in de toekomst verder gaat stijgen.

Voor hen was afgelopen weekend dan ook geweldig. Doordat de Bitcoin koers zo hard daalde, konden zij voor hetzelfde bedrag plots veel meer BTC kopen. Een situatie waar veel grotere Bitcoin houders optimaal van hebben geprofiteerd. Uit bovengenoemde grafiek blijkt immers dat grotere Bitcoin houders met veel genoegen extra Bitcoin hebben gekocht.

Meer dan 185.000 BTC gekocht

Uit de grafiek blijkt onder meer dat de maand juli slecht was voor Bitcoin. In die maand kozen weinig Bitcoin investeerders ervoor om hun positie verder uit te breiden. Dit blijkt in ieder geval uit de rode kandelaren op de grafiek.

Als we naar het begin van augustus kijken, zien we plots hele grote groene kandelaren. Dit geeft aan dat grote Bitcoin houders juist meer Bitcoin hebben gekocht op deze dagen. Dit is in ieder geval in de periode van 1 tot en met 7 augustus het geval. Juist de periode dat er dus sprake was van een crash op de Bitcoin markt en de naweeën hiervan.   

Uit de data van Ali blijkt dat in deze periode meer dan 185.000 BTC gekocht zijn. Deze gigantische hoeveelheid is tegen een bedrag van ongeveer $10 miljard gekocht. Het gaat dus om gigantische bedragen die in de afgelopen dagen in Bitcoin geïnvesteerd zijn.

Dit geeft in ieder geval aan dat de grotere Bitcoin houders geloof blijven houden in Bitcoin. Dit geeft ook aan dat de grotere Bitcoin houders maar al te graag in de sale shoppen. Daar was afgelopen weekend immers sprake van. Tevens kan dit zomaar het startschot voor een mooie bullrun zijn. Er is immers sprake van een flinke instroom van geld in Bitcoin, waardoor de koers zomaar op kan gaan leven. In de afgelopen dagen heeft Bitcoin overigens al een licht herstel vertoond. De huidige Bitcoin koers ligt iets boven de $60.500.  

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen binnen 7 dagen na je registratie.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop. De voorwaarden voor de actie vind je op de actiepagina.


Gerelateerde berichten

Binance trekt 40% meer grote investeerders aan in 2024

Pieter de Haan

Wat kan PEPE doen tijdens Uptober en in Q4?

Scott

Uniek: Duitse bank biedt cryptodiensten aan

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu