Blockchain Stories
BNB worstelt tijdens de markt paniek, maar is dit terecht?
Altcoin Binance Coin Nieuws Technische Analyse

BNB worstelt tijdens de markt paniek, maar is dit terecht?

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Binance Coin (Ticker: BNB) werd hard getroffen door het negatieve sentiment dat de markt overspoelde. 

Ondanks deze tegenslag heeft BNB nog geen herstel laten zien, en ook op sociale media blijft het sentiment rondom BNB negatief. Speculanten lijken er niet van overtuigd dat de exchange token op korte termijn winst zal maken.

Instromen op Binance wijzen op paniekverkopen

Volgens DefiLlama zijn er sinds 5 augustus voor $5,4 miljard aan inflows naar de gecentraliseerde exchange Binance geweest. 

Deze instromen zijn waarschijnlijk het resultaat van paniek op de markt en duiden op crypto overdrachten met de intentie om te verkopen. Dit heeft bearish implicaties voor de markt, inclusief de BNB token. De recente juridische problemen van Binance helpen de bulls ook niet.

image
Bron: Santiment

Het gewogen sentiment voor BNB is negatief en het sociale volume is de afgelopen tien dagen gedaald. 

Hoewel de ontwikkelingsactiviteit sinds mei relatief consistent is gebleven, was er de afgelopen twee weken een scherpe daling zichtbaar. Dit kan zorgen baren bij investeerders.

image
Bron: TradingView

Technische analyse en mogelijke short squeeze

De token prijs ligt onder de range low van $505 en blijft een bearish bias behouden. De OBV (On Balance Volume) wijst naar beneden, maar de CMF (Chaikin Money Flow) is neutraal. 

Een daling van de CMF onder de -0,05 zou een waarschuwing kunnen zijn voor kopers.

We merkten op dat het percentage longposities wereldwijd over een periode van drie dagen slechts 2% was voor BNB, wat aangeeft dat speculanten overwegend bearish waren. Dit voedt de mogelijkheid van een short squeeze.

image
Hyblock Capital

De liquidatie heatmap ondersteunde dit idee, met een band van liquiditeit rond de $497, die doorloopt tot $502. Deze liquiditeit zou de prijzen hoger kunnen aantrekken.

Verwachtingen voor de komende handelsdagen

Over het algemeen was het sentiment op sociale media en in de futuresmarkten stevig bearish. 

De technische analyse wijst erop dat het gebied tussen $505 en $514 een bearish orderblok vormt op de 12 uurs grafiek. Daarom kunnen handelaren een bearish omkering vanuit deze zone verwachten.

Volg ons op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €50 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €50 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

Crypto beïnvloedt Amerikaanse verkiezingen 2024 met $190 miljoen

Julian Smits

De groeiende rol van stablecoins in de cryptomarkt

Pieter de Haan

Hoe hoog kan BONK gaan als het dit niveau doorbreekt?

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu