Blockchain Stories
Wat kun je leren van de recente flinke daling?
Altcoin Bitcoin Cryptomarkt Update Nieuws

Wat kun je leren van de recente flinke daling?

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Het afgelopen weekend stond elke financiële markt op zijn grondvesten te schudden. De koersen kleurden donkerrood, investeerders zagen veel geld verdampen en speculanten moesten wel hun verlies pakken. Dit was niet alleen in de cryptomarkt het geval, maar ook in de andere financiële markten. Zo’n flinke daling kun je nooit volledig uitsluiten, waardoor het nu al belangrijk is om op je de volgende flinke daling voor te bereiden. Daarvoor is het belangrijk om van de recente flinke daling te leren.

Na regen komt zonneschijn

Wat je sowieso moet leren, is dat er na regen altijd zonneschijn komt. Dit gezegde bestaat zeker niet zomaar. Kijk maar eens naar de huidige Bitcoin koers; de koers zit alweer boven de $57.000. Wie had dat afgelopen weekend kunnen (en durven) denken? Vrijwel niemand, maar toch waren er slimme handelaren die op deze stijging ingespeeld hebben. Zij kochten afgelopen weekend Bitcoin goedkoop in en zijn nu eigenlijk spekkoper.

Bij de volgende ‘crash’ is het dus belangrijk dat je niet direct in de stress schiet. Besef altijd dat er na regen weer zonneschijn komt. Met name als je je pijlen op de lange termijn hebt gericht, is dit één van de belangrijkste lessen. Alles komt altijd goed.

Aan speculaties heb je niks

Het afgelopen weekend heeft ons ook laten zien dat je aan speculaties niks hebt. Wij schreven gister nog dat speculanten gigantische bedragen verloren zijn, omdat zij zinspeelden op een koersstijging op de korte termijn. Dit werd echter een flinke daling, waardoor zij hun verlies moesten pakten. Zouden ze dat niet doen, zou hun verlies nog hoger uitvallen.

Dit laat ons zien dat je aan speculaties weinig hebt. Het is simpelweg erg lastig om de markt te timen, waardoor je altijd afhankelijk blijft van externe factoren. Dat is afgelopen dagen overduidelijk gebleken. Beleg daarom altijd met een duidelijke strategie voor ogen.

Bitcoin is nog steeds heer en meester

In de afgelopen jaren zijn uiteraard tienduizenden altcoins gelanceerd. Allemaal leuk en aardig, maar al deze altcoins zijn (indirect of direct) nog steeds aan Bitcoin verbonden. In het afgelopen weekend is wederom gebleken dat Bitcoin heer en meester is. En waarschijnlijk ook altijd zal blijven.

Dit blijkt onder meer uit de huidige ommekeer. Bitcoin weet zich aardig goed te herstellen, terwijl veel altcoins daar meer moeite mee hebben. De altcoins die zich wel weten te herstellen, trekken zich hierbij eigenlijk op aan Bitcoin. De Bitcoin koers is en blijft in de cryptomarkt leidend.

Sluit je af van meningen

Tijdens een crash is het verstandig om alleen experts te geloven. Op het internet, en dan met name op X, wordt ontzettend veel geroepen. Men geeft aan wat je moet doen, dat de daling langdurig aanblijft of dat het einde van crypto in zicht is. Voor dergelijke meningen moet je je afsluiten, aangezien dit niet op de waarheid berust. Het roept alleen maar extra zorgen en stress op. Richt je daarom puur op jezelf en geloof niet alles wat je online leest.

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang $40 gratis bij Bybit

Bybit powered by SATOS biedt nieuwe traders 10% korting op de handelskosten en een bonus tot wel $40 (ongeveer €37). Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft. 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer €18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten (geldig voor 30 dagen).

Bybit heeft wereldwijd meer dan 40 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus. Je vindt de voorwaarden op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

Wat kan PEPE doen tijdens Uptober en in Q4?

Scott

Uniek: Duitse bank biedt cryptodiensten aan

Scott

K33 Research zegt dat Sui de grootste concurrent van Solana kan worden

Michel Borggreve

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu