Blockchain Stories
Waarom nu verkopen van Solana niet slim is
Altcoin Nieuws Solana

Waarom nu verkopen van Solana niet slim is

Start met €10 gratis Solana bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Solana is wellicht de gouden kans van de top cryptocurrencies qua marktkapitalisatie. De grote stijging sinds oktober vorig jaar trok veel investeerders en handelaren aan. 

Elke dip die sindsdien kwam, werd snel gevolgd door een herstel.

Kan SOL zijn status behouden na de laatste crash?

Het antwoord op die vraag kan worden samengevat in één woord: aandacht. SOL was een van de weinige cryptocurrencies die een rally leverde die vergelijkbaar was met eerdere bullruns. 

Een groot deel van SOL’s succes was te danken aan het feit dat de Solana blockchain erin slaagde het memecoin verhaal over te nemen.

De recente marktcrash dreigt een verschuiving in de vraagdynamiek te veroorzaken. De dreiging dat de bullish fase wordt ingeperkt, kan een voorzichtiger aanpak introduceren, wat een verschuiving van de focus op memecoins kan betekenen.

Moet je je SOL verkopen?

Hoewel de hype rond memecoins echt tot een einde lijkt te komen, kan de prijsactie van SOL iets anders aangeven. De cryptocurrency daalde met maar liefst 40% van zijn hoogtepunt in juli tot het laagste punt tijdens de recente FUD correctie.

De dip duwde SOL op 5 augustus zo laag als $110. Het werd verhandeld op $140 op het moment van schrijven, dankzij een herstel van ongeveer 25%. 

image
Bron: TradingView

Het is ook goed om te benoemen dat ondanks de verkoopdruk, de prijs nog steeds boven een belangrijk support niveau van $126 sloot. Dit is een gedurfde verklaring die aangeeft wat de markt momenteel beschouwt als SOL’s onderste bereik.

De staat van het investeerdersvertrouwen in Solana

Onze laatste beoordeling van het Solana ecosysteem onthulde dat het op 5 augustus zijn hoogste dagelijkse on chain volume piek ooit beleefde. Dezelfde dag dat het onderste bereik werd getest en weer opveerde. Het volume piekte op 27,11 miljoen SOL, het op een na hoogste dagelijkse volume in de afgelopen twee jaar.

Hoewel een deel van het volume de vraag naar SOL kan aangeven, kan het ook te maken hebben met netwerkactiviteit met betrekking tot de vraag naar andere activa binnen het netwerk. 

image
Bron: DeFilLama

De lagere SOL waarde bood een kans om andere in SOL genoteerde activa met korting te kopen. Dit idee wordt ondersteund door een van de laatste aankondigingen van het Solana ecosysteem, die de vraag naar herstel binnen het Solana ecosysteem verder ondersteunt. Dit zou de sterke door het ecosysteem gedreven vraag opnieuw kunnen aanwakkeren die verantwoordelijk was voor de snelle herstellingen van SOL.

Vertrouwen in het ecosysteem

Ook wat betreft vertrouwen lijkt Solana’s TVL (Total Value Locked) redelijk goed stand te houden. De TVL daalde met ongeveer 4,75 miljoen SOL op 5 augustus, wat overeenkomt met ongeveer $614 miljoen. Een relatief kleine dip vergeleken met de miljarden aan TVL uitstromen die we bij Ethereum hebben waargenomen.

image
Bron: DefilLam

Deze gecombineerde gegevenspunten geven aan dat het Solana ecosysteem de storm redelijk goed heeft doorstaan. 

Het vertrouwen van de gebruikers lijkt intact, waardoor SOL zijn aantrekkingskracht voor investeerders mogelijk kan herwinnen. Niettemin kan het nog steeds vatbaar zijn voor een mogelijke doorbraak van het ondersteuningsniveau als er meer verkoopdruk ontstaat.

Volg ons gratis op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €20 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €20 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

OKX Wallet vernieuwd: Eenvoudige toegang tot miljoenen tokens en DeFi producten

Pieter de Haan

Dogecoin: Koersvoorspelling versneld door transactiehoogtepunten?

Julian Smits

Zwitserse beurs lanceert mogelijk een nieuwe crypto exchange

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu