Blockchain Stories
Verrassende stijging in crypto: wat drijft deze opleving?
Altcoin Bitcoin Ethereum Nieuws Technische Analyse

Verrassende stijging in crypto: wat drijft deze opleving?

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De cryptomarkt heeft de afgelopen dagen een opmerkelijke opleving gezien, waarbij veel digitale valuta’s aanzienlijke winsten hebben geboekt. Deze stijging kan worden toegeschreven aan verschillende factoren, waaronder een toegenomen interesse van grote investeerders, positieve nieuwsberichten over regulering en technologische ontwikkelingen binnen de blockchain ruimte.

Wat kunnen we in de toekomst verwachten? Het is waarschijnlijk dat de volatiliteit aanhoudt, maar als de huidige trends zich voortzetten, kunnen we een verdere groei en stabiliteit in de markt zien, wat het aantrekkelijker maakt voor zowel investeerders als nieuwe gebruikers.

Redenen achter de stijging

De totale marktkapitalisatie van crypto is langzaam aan het herstellen. In slechts 24 uur is er $100 miljard toegevoegd, waardoor de totale waarde nu op $1,97 biljoen staat. Dit herstel vertoont een bullish patroon, vergelijkbaar met Bitcoin (BTC). Voor een blijvende stijging moet de markt echter meerdere weerstandsniveaus doorbreken, vooral rond de $2,20 biljoen.

Marketingspecialisten wijzen op het verbeterde sentiment als oorzaak van de recente kracht van Bitcoin. De Crypto Fear and Greed Index, die de marktsentimenten meet, is gestegen van extreme angst naar een positievere sfeer, met een huidige waarde van 43. Dit heeft bijgedragen aan de stijging van Bitcoin, die onlangs de grens van $57.000 heeft doorbroken.

cryptomarket gap herstet na crash
marktkapitalisatie van crypto. Bron: TradingView

De rol van Bitcoin

Bitcoin heeft de afgelopen dagen een flinke schommeling doorgemaakt, met een grote verkoopgolf gevolgd door een herstel. Ondanks het breken van belangrijke ondersteuningsniveaus en het testen van de $55.000 markering, lijkt de recente opleving een mogelijke verandering in de trend te suggereren.

Op het moment van schrijven handelt BTC op $57.000, met een stijging van 2% in de afgelopen 24 uur. De marktkapitalisatie van Bitcoin bedraagt momenteel $1,10 biljoen, met een 24 uurs handelsvolume van $46,70 miljard. Bitcoin beweegt zich binnen een breed neerwaarts patroon, een patroon dat sinds het begin van het jaar bestaat. BTC heeft onlangs de lagere trendlijn getest en streeft nu naar het herwinnen van de $60.000 markering.

Het bereiken van $70.000 vereist blijvende bullish momentum van investeerders. Hoewel BTC dit doel mogelijk tegen het einde van de maand kan bereiken, kunnen weerstanden rond $60.000 en $65.000 de rally belemmeren. Korte termijn verkoopdruk zou het herstel verder kunnen vertragen.

bitcoin herstelt na crash
Bron: TradingView

Toekomstvoorspellingen

De cryptomarkt herstelt gestaag, met een totale marktkapitalisatie van $1,97 biljoen. Dit herstel komt terwijl Bitcoin (BTC) probeert te herstellen na een grote verkoopgolf die veel investeerders nerveus maakte. Het verbeterde marktsentiment, zoals de Crypto Fear and Greed Index laat zien, toont dat veel handelaren optimistischer worden over de toekomst van cryptocurrencies, wat de kracht en stabiliteit van Bitcoin versterkt.

Bitcoin probeert de belangrijke grens van $60.000 als ondersteuning terug te winnen, wat cruciaal is voor verdere stijgingen. Er is zelfs hoop dat BTC tegen het einde van de maand $70.000 kan bereiken. Traders moeten echter rekening houden met mogelijke weerstanden tussen $60.000 en $65.000, aangezien deze niveaus bepalend kunnen zijn voor de voortgang van de rally. Het is dus een spannende tijd voor de cryptomarkt, met veel aandacht voor de volgende bewegingen van Bitcoin.

greed fear index 7 augustus
Bron: Coinmarketcap

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook de eerste 7 dagen €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop. Je vindt alle voorwaarden van deze deal op de actiepagina.


Gerelateerde berichten

Dogecoin transacties bereiken nieuw hoogtepunt sinds juli

Timo Bruinsma

Analist: Tron heeft duurzamer bedrijfsmodel dan Solana, ontdek waarom

Julian Smits

IMX staat op het punt om $1,70 te bereiken

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu