Blockchain Stories
Is Bitcoin in een bear market? Wat zegt de data?
Bitcoin Nieuws Technische Analyse

Is Bitcoin in een bear market? Wat zegt de data?

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Bitcoin staat centraal in de financiële wereld en blijft een hot topic, vooral met betrekking tot de vraag of we ons momenteel in een bear market bevinden. De huidige status van Bitcoin wordt duidelijk door de “Realized Price” indicator, die inzicht geeft in de gemiddelde aankoopprijs van Bitcoin en de relatie tot de huidige marktprijs. Deze indicator is cruciaal omdat het niet alleen de historische prijsbewegingen van Bitcoin in kaart brengt, maar ook helpt om de psychologische drempels en steun en weerstandsniveaus te begrijpen.

Bovendien biedt deze indicator belangrijke inzichten voor verschillende groepen investeerders, zoals de New Whales, die onlangs grote hoeveelheden Bitcoin hebben aangeschaft, de Binance Traders, die actief handelen op het Binance platform, en Miner Whales, die Bitcoin minen en grote hoeveelheden bezitten. Elk van deze groepen heeft zijn eigen unieke positie en strategie in de markt, wat de dynamiek van Bitcoin verder complex maakt.

Wat is de realized price?

De realized price is een essentiële indicator die de gemiddelde aankoopprijs van Bitcoin voor verschillende investeerdersgroepen volgt. Het werkt vergelijkbaar met de aankoopprijs van een huis.

Als je het huis nu verkoopt voor meer dan je ervoor betaald hebt maak je winst. Wanneer Bitcoin’s huidige prijs boven de realized price ligt maken investeerders winst. Ligt de prijs eronder, dan maken ze verlies.

Invloed van nieuwe whales

Een van de belangrijkste groepen in de Bitcoin markt zijn de “New Whales”, grote investeerders die meer dan 1.000 BTC bezitten en deze munten in de afgelopen 155 dagen hebben gekocht. Hun realized price ligt rond de $65.000.

Met de recente daling van de cryptomarkt lijden deze whales aanzienlijke verliezen. Dit is vergelijkbaar met mensen die een jaarabonnement voor een pretpark hebben gekocht, maar het park sluit of de attracties worden minder spannend. Ze krijgen niet genoeg waar voor hun geld.

Naast de New Whales zijn er andere belangrijke groepen in de Bitcoin markt. Binance Traders hebben een realized price van $55.000, wat ongeveer gelijk is aan de huidige marktprijs van Bitcoin. Dit betekent dat deze investeerders momenteel geen winst of verlies maken.

De Miner Whales, een andere invloedrijke groep, hebben een realized price van $45.000. Historisch gezien, wanneer Bitcoin onder deze prijs zakt, duidt dit op een bear market. Dit gebeurde voor het laatst in november 2018 en mei 2022. Gelukkig is de recente daling niet onder dit niveau gekomen, wat suggereert dat we mogelijk nog niet in een bear market zitten.

De analyse van de realized price voor verschillende investeerdersgroepen biedt waardevolle inzichten in de huidige staat van de Bitcoin markt. Hoewel sommige groepen zoals de New Whales verliezen lijden zijn andere groepen zoals de Binance Traders en Miner Whales momenteel stabiel. Dit suggereert dat we mogelijk nog niet in een volledige bear market zitten, hoewel de situatie snel kan veranderen.

bitcoin prijsdaling grafiek 7augustus
Bron: TradingView

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen binnen 7 dagen na je registratie.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop. De voorwaarden voor de actie vind je op de actiepagina.


Gerelateerde berichten

BlackRock: Waarom Bitcoin nu belangrijker is in de financiële wereld

Julian Smits

Dogecoin transacties bereiken nieuw hoogtepunt sinds juli

Timo Bruinsma

Analist: Tron heeft duurzamer bedrijfsmodel dan Solana, ontdek waarom

Julian Smits

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu