Blockchain Stories
Ethereum ETF’s profiteren van recente koersdaling
Altcoin ETF Ethereum Nieuws

Ethereum ETF’s profiteren van recente koersdaling

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Eind juli werden de eerste Ethereum ETF’s gelanceerd op de beurs. Al snel bleek dit een schot in de roos te zijn. De Ethereum Spot ETF’s kenden een grote instroom en wisten zelfs de Bitcoin ETF’s te outperfomen. Afgelopen weekend kwam de Ethereum koers echter flink onder druk te staan. Net zoals elke andere digitale valuta moest ook Ethereum veel op zijn koers toegeven. Maar, daar lijken de Ethereum ETF’s nu alleen maar van te profiteren. Met name in de afgelopen 2 dagen kenden de Ether Spot ETF’s een gigantische instroom.

Meer institutionele investeringen

In de cryptomarkt kan onderscheid gemaakt worden tussen particuliere- en institutionele beleggers. Laatstgenoemde beleggers zijn bijvoorbeeld instellingen en vermogensbeheerders. Juist deze groep heeft de afgelopen dagen grootschalig in de Ethereum Spot ETF’s geïnvesteerd. Dit heeft uiteindelijk gezorgd voor een netto instroom van $98,4 miljoen op 6 augustus.

Deze netto instroom is meer dan indrukwekkende te noemen. Niet alleen qua bedrag, maar ook in verhouding tot de Bitcoin ETF’s. Deze ETF’s kennen juist een uitstroom; dit geeft aan dat er meer geld uit de ETF’s gehaald wordt dan dat er geïnvesteerd wordt. Bij de Ether Spot ETF’s is dat dus juist het tegenovergestelde. Met dank aan de (grote) institutionele beleggers die nu optimaal profiteren van de recente daling van Ethereum.

De bekende cryptohandelaar Michaël van de Poppe spreekt zich hier ook over uit. Hij slingerde namelijk vanochtend deze tweet de wereld in, waarin hij vol lof spreekt over de Ethereum ETF’s:

Netto instroom van meer dan $147 miljoen

Afgelopen weekend was een waar bloedbad voor Ethereum. De koers ging hard onderuit, waardoor veel beleggers een deel van hun vermogen zagen verdampen. Sinds maandag is een voorzichtig herstel door ETH ingezet. Op het moment van schrijven staat Ethereum in de afgelopen 24 uur namelijk al op een stijging van bijna 3%.

Deze stijging gaat gepaard met een hoge instroom in de Ethereum ETF’s. Zoals we hierboven al aangegeven hebben, was de netto instroom op dinsdag maar liefst $98,4 miljoen. De netto instroom op maandag was ook uiterst positief. Sinds het begin van deze week is er namelijk al sprake van een netto instroom van meer dan $147 miljoen. Een indrukwekkende instroom die dus grotendeels aan de institutionele beleggers te danken is. Deze beleggers zien in dat de Ethereum Spot ETF’s op dit moment een meer dan interessante koers hebben.

Bullish sentiment voor ETH?

Is uit bovenstaande te concluderen dat er een bullish marktsentiment heerst voor ETH? Ja, daar komt het wel op neer. Het is goed mogelijk dat we op korte termijn met wederom een correctie te maken krijgen, maar op termijn ziet het er goed uit voor ETH. Dat stelt Michaël van de Poppe dus ook in zijn tweet. Hij is van mening dat Ethereum ondergewaardeerd is en dat er dus voldoende ruimte voor een flinke koersstijging is. Geloof jij hier ook in? Dan is dit wellicht het juiste moment om in de Ethereum Spot ETF’s te investeren.

Blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws via Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis Ethereum

Jouw cryptoavontuur starten met €10 gratis Ether? In samenwerking met Bitvavo mogen wij vandaag 10 euro aan gratis Ethereum of een andere crypto weggeven aan onze lezers. 

Maak via onderstaande knop een account aan en je ontvangt een welkomstbonus van 10 euro. Ook handel je de eerste €10.000 binnen de eerste 7 dagen na je registratie helemaal gratis (t.w.v. €25). Alle voorwaarden vind je op de pagina onder de knop.


Gerelateerde berichten

Notcoin kopers kunnen een trendomkeer verwachten

Timo Bruinsma

Rusland richt crypto groep op voor internationale handel

Julian Smits

Binance oprichter Changpeng Zhao komt deze maand uit detentie

Michel Borggreve

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu