Blockchain Stories
Door deze oorzaken mislukken 99% van de altcoins
Altcoin Memecoin Nieuws

Door deze oorzaken mislukken 99% van de altcoins

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Gehypete, maar risicovolle memecoins geven veel nieuwe crypto-investeerders een verkeerd beeld van altcoins. Ze denken dat veel van deze munten ‘to the moon’ gaan omdat ze nieuw zijn. Soms gebeurt dat ook. Maar zoals kenners al jaren benadrukken, moet je selectief zijn. Waarom? Omdat 99% van de altcoins zich nooit herstellen van hun eerste bearmarkt. Vandaag bespreken we waarom dat gebeurt en zetten we de twee grootste oorzaken op een rijtje.

Waarom mislukken 99% van de altcoins?

Volgens GeckoTerminal zijn er 3,1 miljoen verschillende tokens in omloop, waarvan de meeste memecoins zijn. Het werkelijke aantal cryptocurrencies ligt dichter bij de 25.000. De meeste zullen falen om een van deze twee redenen:

1. Lage float, hoge FDV

Als je jezelf verdiept in vroege altcoins (of memecoins), dan zie je een patroon. Het idee is dat een lage float en circulerende voorraad een kunstmatige barrière vormen die de prijs opdrijft. Deze stijgingen komen voort uit minimale handel of zelfs prijsmanipulatie door whales of market makers. Hierdoor is de Fully Diluted Valuation (FDV) hoog, terwijl er maar een klein percentage van de voorraad in omloop is.

Het is zo gebruikelijk dat veel platforms maandelijks rapporteren over tokenontgrendelingen. Veel van deze tokens vallen in de categorie lage float, hoge FDV en zijn dus gemakkelijk te herkennen en te vermijden. Idealiter zoek je naar het tegenovergestelde: hoge float en lage FDV. Wanneer een prijs dan verdubbelt van $2 naar $4, verdubbelt ook de marktkapitalisatie.

2. Geen product-markt fit, alleen hype

We hebben allemaal de hypetrein voor altcoins gezien. Eigenlijk gaat het in alle gevallen op dezelfde manier. Het proces is als volgt:

  • Aankondiging van de lancering
  • Lancering en het proberen creëren van hype
  • Als er wat hype ontstaat, stijgt de prijs naar een recordhoogte
  • Vervolgens crasht de prijs hard in de volgende bearmarktcyclus
  • Vaak lukt het niet om het oude record te bereiken.

Dit is de 99% fail. Maar liefst 99% van de altcoins faalt, of slaagt er niet in om hun eerste hype-gedreven all-time high te heroveren. De beste manier om dit te vermijden is om te kopen tijdens dalende markten, zoals nu, en te kijken naar de gezondheid van een munt met betrekking tot de markt, ook wel product-marktfit genoemd.

Hoe weet je of iets een product-marktfit heeft? Het heeft klanten. Kijk naar inkomsten of verdiende protocolkosten en observeer hoe deze zich ontwikkelen. Als er alleen hype is, zal dat duidelijk zijn door het gebrek aan gebruikers en betalende klanten. Er zijn ook andere factoren, maar als je alleen deze twee scenario’s kunt vermijden, ben je al 90% op weg om geld te verdienen met altcoins.

Het is dus cruciaal dat je je niet laat meeslepen door de hype. Veel investeerders hebben in het verleden hierdoor veel geld verloren. Doe zelf grondig onderzoek voordat je besluit te investeren in een nieuwe coin. Er zullen altijd nieuwe altcoins ontwikkeld worden, dus wees niet bang om een kans te missen, want er komt altijd een volgende aan.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook de eerste 7 dagen €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop. Je vindt alle voorwaarden van deze deal op de actiepagina.


Gerelateerde berichten

Bullish signaal voor Sui: TVL en stijgende actieve wallets

Timo Bruinsma

Wormhole stijgt met 20% in 3 dagen en presteert beter dan Bitcoin

Timo Bruinsma

PEPE richt zich op een uitbraak na whale activiteit

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu