Blockchain Stories
Bitcoin en Ethereum ETF’s zien record volumes
Altcoin Bitcoin ETF Ethereum Nieuws

Bitcoin en Ethereum ETF’s zien record volumes

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De afgelopen 30 dagen hebben de crypto markten extreme volatiliteit ervaren. In de afgelopen twee dagen zijn de crypto markten gecrasht en hersteld, waarbij BTC onder de $49.000 dook terwijl altcoins tegelijkertijd daalden. 

Terwijl de crypto markten crashten, verdubbelde het handelsvolume van BTC spot ETF’s.

BTC ETF handelsvolume bereikt $5,7 miljard

Tijdens de markt crash is het handelsvolume voor Bitcoin ETF’s gestegen tot meer dan $5,7 miljard. Volgens het rapport ontstond de recente stijging na 48 uur van verhoogde volatiliteit in de cryptomarkt. 

Gegevens van Coinglass toonden aan dat de uitstroom van ETF’s is afgenomen en de laatste 48 uur stabiel is gebleven met ongeveer $84 miljoen. Ook toonde Coinglass aan dat de netto activa op $48 miljard blijven. De gegevens tonen een positieve markt voor ETF’s terwijl crypto tokens onzekerheid blijven vertonen.

BTC en ETH ETF’s herstellen na hoge uitstromen

Sinds de lancering van Ethereum ETF’s vorige maand hebben deze hoge uitstromen gerapporteerd, wat de ETH prijzen heeft beïnvloed. ETH ETF’s hebben de afgelopen weken hoge uitstromen geregistreerd, met meer dan $2 miljard. 

ETHE bereikte $2,1 miljard aan uitstromen, wat zorgen veroorzaakte over het vermogen van ETH ETF’s om te concurreren met Bitcoin ETF’s. Ook hadden Bitcoin ETF uitstromen een recordhoogte bereikt in de afgelopen zes maanden. 

image
Bron: ETHA

Op de 5e, toen de markt crashte, bereikte de uitstroom van BTC ETF’s $168,4 miljoen, waarbij Grayscale BTC Trust ETF’s en ARK 2iShares BTC ETF’s de leiding namen in uitstroom.

image
Blockworks

Invloed op BTC en ETH

De marktprijzen van ETH en BTC zijn aanzienlijk hersteld na het bereiken van de laagste niveaus in maanden. Bitcoin bereikte een laagste punt in twee maanden na een daling onder $50.000, terwijl Ethereum een laagste punt van $2115 registreerde. 

De daling was het gevolg van verhoogde verkopen van $1,2 miljard aan crypto liquidaties na een domino-effect van de crash in wereldwijde aandelen. Ondanks de daling zijn de BTC-prijzen hersteld en gegevens tonen aan dat ETF holders hun posities tijdens de marktdaling hebben behouden. 

image
Bron: TradingView

BTC handelt op $56.888 na een stijging van bijna 2% in 24 uur en een aanzienlijk herstel van een laagste punt van $49.577.

BlackRock en Nasdaq dienen aanvraag in voor spot Ethereum ETF

Een andere boost voor Ethereum ETF’s tijdens de toegenomen marktonzekerheid is de recente stap van BlackRock en Nasdaq. Volgens rapporten hebben de twee bedrijven besloten om opties toe te voegen aan Ethereum ETF’s aan ETHA (iShares Ethereum Trust). 

De SEC aanvraag van Nasdaq en BlackRock stelde een regelwijziging voor om handel in opties op de iShares Ethereum Trust (ETHA) mogelijk te maken.

De aanvraag stelde:

De beurs gelooft dat het aanbieden van opties op de Trust beleggers ten goede zal komen door hen een extra, relatief goedkoper investeringsinstrument te bieden om blootstelling aan spot ether te krijgen, evenals een afdekkingsvehikel om aan hun investeringsbehoeften te voldoen in verband met ether-producten en posities.

De aanvraag komt bijna drie weken na de lancering van Ethereum ETF’s. Hoewel Ethereum ETF’s veel onzekerheid hebben ervaren, denkt de markt dat het een succes is en dat toevoegingen voor handelsopties nodig zijn.

Volg ons op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €50 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €50 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

Crypto whales zijn opvallend actief; wat betekent dit?

Scott

3 redenen waarom de Bitcoin koers vandaag daalt

Scott

Waarom dit het moment is om DOGE in de gaten te houden

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu