Blockchain Stories
Binance crypto exchange krijgt $86 miljoen belasting boete van India
Bitcoin Nieuws Regulatie

Binance crypto exchange krijgt $86 miljoen belasting boete van India

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Tijdens een voortdurende juridische strijd wordt Binance, de grootste cryptocurrency exchange ter wereld, geconfronteerd met een nieuwe uitdaging. 

Op 6 augustus eiste de Directorate General of Goods and Service Tax Intelligence (DGGI), een Indiase regelgevende instantie, $86 miljoen van Binance in verband met achterstallige Goods and Services Tax (GST).

Deze nieuwe ontwikkeling, voor het eerst gerapporteerd door The Times of India, bemoeilijkt de toch al complexe juridische situatie van het bedrijf. 

Een belangrijke bron dicht bij de zaak verklaarde: 

Binance verdiende naar verluidt minstens Rs 4.000 crore aan transactiekosten die aan Indiase klanten werden aangerekend. Uit gedetailleerd onderzoek bleek dat de opbrengsten van deze kosten werden gecrediteerd op de rekening van een Binance Group Company Nest Services Limited, gevestigd op de Seychellen.

Dit is de eerste keer dat de DGGI een dergelijke eis aan een cryptocurrency bedrijf stelt. Deze situatie heeft ook een belangrijk precedent geschapen in de Indiase regelgevende benadering van de snel groeiende digitale valuta sector.

Relatie van Binance met India

Volgens bronnen werd de kennisgeving aan Binance uitgegeven om kosten in rekening te brengen aan Indiase gebruikers die handelen in virtuele digitale activa (VDAs) op hun platform, wat valt onder de categorie online informatie en databank toegang services. Als reactie hierop vertelde een woordvoerder van Binance aan een publicatie:

 We zijn momenteel de details van de kennisgeving aan het beoordelen en werken volledig samen met de Indiase belastingautoriteiten.

Deze ontwikkeling is cruciaal, aangezien Binance, naast andere offshore crypto exchanges, vanaf januari 2024 verboden werd om in India te opereren vanwege het niet voldoen aan de Indiase belastingwetgeving. 

Voor degenen die niet bekend zijn met de Indiase wet, geldt een bronbelasting (TDS) van 1% op alle cryptocurrency transacties en een belasting van 30% op winsten uit crypto investeringen.

Hoewel binnenlandse exchanges zoals WazirX en CoinDCX hun systemen hebben aangepast om aan deze regelgeving te voldoen, hebben offshore platforms zoals Binance dat niet gedaan. 

Ondanks deze tegenslag sprak Binance in april zijn engagement uit om opnieuw de Indiase markt te betreden, met plannen om de handelsactiviteiten te hervatten na het aanpakken van openstaande belastingverplichtingen.

Pogingen van Binance om het probleem op te lossen

Aanvankelijk probeerde de crypto exchange het probleem aan te pakken met een boete van $2 miljoen. 

Er is een extra boete van $86 miljoen opgelegd om transactiekosten terug te vorderen die tijdens eerdere operaties van Indiase klanten werden verdiend.

Indiaas crypto ecosysteem

Ondertussen lanceerde de Indiase crypto exchange CoinDCX een investeerder beschermingsfonds om zeldzame maar significante verliezen, zoals beveiligingsinbreuken, te dekken. 

Het initiatief, gestart met ongeveer $6 miljoen volledig gefinancierd uit de winsten van het bedrijf, is bedoeld om de gebruikersbeveiliging te ondersteunen. Interessant genoeg volgde deze ontwikkeling op een grote hack bij WazirX waarbij $230 miljoen, of 45% van de fondsen in een enkele portemonnee, werd gestolen.

Volg ons gratis op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €20 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €20 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

OKX Wallet vernieuwd: Eenvoudige toegang tot miljoenen tokens en DeFi producten

Pieter de Haan

Dogecoin: Koersvoorspelling versneld door transactiehoogtepunten?

Julian Smits

Zwitserse beurs lanceert mogelijk een nieuwe crypto exchange

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu