Blockchain Stories
Aave zit er positief uit in tijden van de markt crash
Altcoin Nieuws Technische Analyse

Aave zit er positief uit in tijden van de markt crash

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Crypto assets krijgen klappen door het sectorbrede bloedbad van 5 augustus, waarbij de Bitcoin (Ticker: BTC) prijs tijdens de handelssessie op dinsdag boven de $56.000 uitkwam. 

Ondertussen handelde Aave (Ticker: AAVE) rond de $100 op het moment van schrijven, iets onder een hoogtepunt van $106,92 volgens gegevens van onze AAVE koers

image
Bron: TradingView

Het herstelde sentiment is deels te danken aan de hernieuwde hoop op renteverlagingen door de Fed na de wereldwijde marktdaling op maandag, die zorgen over de Amerikaanse economie onder recessie druk opnieuw deed oplaaien.

DeFi operationeel succes van het Aave protocol

In een post op het X platform op 5 augustus merkte Aave Labs mede oprichter Stani Kulechov op dat het protocol standhield tegen stress op actieve markten op verschillende Layer 1 en Layer 2 blockchains. 

Het uitlenen protocol handelde gedecentraliseerde liquidaties effectief af en verdiende daarmee $6 miljoen aan inkomsten voor de Aave Treasury in een nacht. Circle mede oprichter Jeremy Allaire bevestigde Stani’s mening in een repost:

DeFi altijd aan, nooit slapen, open netwerken, open source protocollen, in realtime controleerbaar.

De driedaagse uitverkoop tussen 3 augustus en 5 augustus zag $350 miljoen aan DeFi posities geliquideerd worden, volgens gegevens van Parsec Finance. Het DeFi risico intelligentieplatform Block Analitica toont aan dat liquidaties op Aave een piek bereikten van $234 miljoen op 5 augustus. 

Het Aave protocol is momenteel geïmplementeerd op een tiental ketens, waaronder Ethereum mainnet, Optimism, Arbitrum, Polygon, Base, Gnosis Chain en BNB Chain. 

image
Bron: Block Analitica

Gegevens van DeFiLlama tonen aan dat Aave op het moment van schrijven een totale waarde van $10,8 miljard had vergrendeld (TVL). Deze fundamenten hielpen AAVE, de governance token, om snel te herstellen en het beter te doen dan veel andere tokens op dinsdag.

image
Bron: DeFilLama

Mijlpalen in juli

Op 25 juli stelde Aave Chain Initiative oprichter Marc Zeller de introductie van een fee switch binnen het protocol voor als een strategie om vergoedingen te distribueren naar AAVE holders door tokens terug te kopen van de secundaire markt. 

De nieuwe Lido V3 markt, die de eerste aangepaste implementatie op Aave V3 markeerde, had op het moment van publicatie een marktomvang van $250 miljoen. In een afzonderlijke mijlpaal kondigde Aave Labs aan dat de Aave V3.1 release op 31 juli live ging. De Aave V3.1 upgrade werd in april gelanceerd door BGD Labs, die het voorstel voor de activering van de upgrade presenteerde op het community forum.

AAVE prijs vooruitzicht

AAVE zakte onder de $80 op 3 augustus voordat het op maandag weer $100 bereikte, waar het grotendeels boven bleef. Het herstel op dinsdag duwde de prijs boven de 50, 100 en 200 dagen eenvoudige voortschrijdende gemiddelden op de 4 uursgrafiek, maar slaagde er niet in de hogere bereiken vast te houden. Op de daggrafiek echter, handelt AAVE/USDT onder alle drie de gemiddelden.

image
Bron: TradingView

Volg ons gratis op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €20 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €20 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

Wormhole stijgt met 20% in 3 dagen en presteert beter dan Bitcoin

Timo Bruinsma

PEPE richt zich op een uitbraak na whale activiteit

Timo Bruinsma

$1,9 miljoen aan crypto gedrained in mogelijke Banana Gun bot hack

Pieter de Haan

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu