Blockchain Stories
Waarom Solana’s recente herstel van korte duur kan zijn
Altcoin Nieuws Solana Technische Analyse

Waarom Solana’s recente herstel van korte duur kan zijn

Start met €10 gratis Solana bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Solana (Ticker: SOL) heeft recentelijk een herstel laten zien, waarbij de koers met ongeveer 15% in een dag steeg naar $141. 

Deze stijging is vooral opmerkelijk gezien de recente prestatie van Solana, die eerder op de dag tot een dieptepunt van $110 daalde.

Technische vooruitzichten voor SOL

Ondanks de veelbelovende stijging blijft voorzichtigheid geboden onder marktanalisten. Een bekende figuur in de cryptocurrency community, Ali, heeft gesuggereerd dat de daling voor Solana mogelijk nog niet volledig voorbij is. 

Met behulp van de TD Sequential indicator, een populair hulpmiddel onder handelaren voor het identificeren van prijstrends, observeerde de analist een verkoopsignaal op Solana’s uurgrafiek. Deze indicator suggereert een mogelijke terugval naar prijsniveaus tussen $135 en $130.

Ali wees op een kritisch weerstandsniveau bij $146. Mocht Solana door deze drempel breken, dan zou het de bearish voorspelling kunnen ontkrachten en de prijs mogelijk naar de $150 tot $166 range kunnen stuwen. Op dit moment heeft Solana een hoogtepunt van $143 bereikt, maar heeft de opmerkelijke $146 grens nog niet overschreden.

De geloofwaardigheid van deze voorspellingen wordt versterkt door het trackrecord van de analist, die nauwkeurig Solana’s herstel naar $142 vanaf een eerder dieptepunt heeft voorspeld. 

Volgens Ali’s strategie zou het handhaven van een stop loss bij $117 investeringen kunnen beschermen terwijl men profiteert van mogelijke winsten.

Fundamentele vooruitzichten voor Solana

Om de waarschijnlijkheid van deze voorspellingen beter te begrijpen, is het de moeite waard om naar Solana’s fundamentele marktindicatoren te kijken. 

Deze indicatoren, zoals open interest en de Relative Strength Index (RSI), geven vaak een hint over de richting waarin de markt waarschijnlijk zal gaan.

image
Bron: Coinglass

Volgens gegevens van Coinglass is Solana’s open interest, wat het totale aantal uitstaande derivatencontracten (zoals futures en opties) vertegenwoordigt die nog niet zijn afgewikkeld, in de afgelopen 24 uur met 18,43% gestegen tot $2 miljard. 

image
Bron: Cryptoquant

Daarentegen heeft het open interest volume van de asset een afname van 14,33% gezien, wat zich vestigt op $21,48 miljard.

Bovendien staat de RSI, een momentum oscillator die de snelheid en verandering van prijsbewegingen meet, voor Solana op een neutrale 33. 

Deze waarde duidt op noch overbought noch oversold condities, wat suggereert dat de prijs zou kunnen stabiliseren tenzij externe marktfactoren invloed uitoefenen.

Volg ons gratis op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €20 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €20 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

Cardano heeft bullish on chain waarden: Nu kopen?

Timo Bruinsma

Solana lanceert tweede web3 smartphone: de Solana Seeker

Pieter de Haan

BlackRock: Waarom Bitcoin nu belangrijker is in de financiële wereld

Julian Smits

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu