Blockchain Stories
Expert beweert dat whales achter de daling zitten van Solana
Altcoin Nieuws Solana

Expert beweert dat whales achter de daling zitten van Solana

Start met €10 gratis Solana bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De algehele crypto markt was gister met ongeveer 15% gecrasht als gevolg van geopolitieke spanningen en de recente rentewijziging in Japan. 

Tijdens deze ontwikkelingen heeft Solana (Ticker: SOL), de vijfde grootste cryptocurrency ter wereld op basis van marktkapitalisatie, een kritieke doorbraak van zijn support niveau op $121 ervaren. Deze doorbraak vond plaats toen SOL een prijsdaling van meer dan 20% in zag, maar gelukkig is de koers weer aan het bijtrekken.

Solana heeft een grote doorbraak

Na deze enorme prijsdaling en doorbraak werd SOL op het moment van schrijven verhandeld rond $142. Ondertussen is het handelsvolume in de afgelopen 24 uur met meer dan 77% gestegen. Deze toename in handelsvolume suggereert een hogere deelname van investeerders en handelaren.

Tijdens de enorme daling in de prijs van SOL, plaatste een voormalige Coinbase engelbelegger een bericht op X (voorheen Twitter) waarin hij aangaf dat Solana niet op natuurlijke wijze daalt, maar door whales naar beneden wordt geduwd. 

Hij merkte ook op dat de whales SOL naar beneden duwen om nieuwkomers hun bezit te laten verkopen, zodat zij op een lager niveau kunnen terugkopen. Daarnaast voegde hij eraan toe: 

Ze stelen je tassen en zullen je op een hoger niveau laten terugkopen.

In de afgelopen 24 uur hebben Solana investeerders en handelaren bijna $65 miljoen aan korte en lange posities geliquideerd. Hiervan werd $47 miljoen geliquideerd uit lange posities, terwijl $18 miljoen werd geliquideerd uit korte posities.

Solana prijsvoorspelling en komende niveaus

Volgens deskundige technische analyse ziet SOL er extreem bearish uit en werd het verhandeld onder de 200 Exponential Moving Average (EMA) op een dagelijkse tijdsperiode. Naast deze doorbraak van cruciale support niveaus, zal de dagelijkse afsluitingbelangrijk zijn voor SOL om te bepalen of het verder zal dalen of dat we een ommekeer kunnen zien.

Als SOL een dagelijkse kaars sluit onder het niveau van $122, is de kans groot dat het nog eens 30% kan dalen en het niveau van $77 in de komende dagen kan bereiken. Ondertussen, als SOL een kaars sluit boven $122, is er een grote kans op een potentiële prijs omkering naar $155 in de komende dagen. Het lijkt op dit laatste.

image
Bron: TradingView

Ondanks de Solana prijsvoorspelling, bevindt de technische indicator Relative Strength Index (RSI) zich in het oversold gebied, wat mogelijk een prijs omkering aangeeft. Echter, het openstaande belang van SOL is met 26% gedaald, wat wijst op een lagere interesse van investeerders tijdens deze markt crash.

SOL’s komende liquidatie niveau

Op dit moment zijn de twee belangrijkste liquidatie niveaus $100 aan de onderkant en $130 aan de bovenkant, volgens een on chain analyse firma CoinGlass. 

image
Coinglass

Als de markt blijft dalen en het niveau van $100 bereikt, zullen $40,5 miljoen aan lange posities worden geliquideerd. Omgekeerd, als het sentiment verandert en SOL stijgt naar het niveau van $130, zullen bijna $140 miljoen aan korte posities worden geliquideerd.

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang $40 gratis bij Bybit

Bybit powered by SATOS biedt nieuwe traders 10% korting op de handelskosten en een bonus tot wel $40 (ongeveer €37). Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft. 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer €18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten (geldig voor 30 dagen).

Bybit heeft wereldwijd meer dan 40 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus. Je vindt de voorwaarden op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

OKX Wallet vernieuwd: Eenvoudige toegang tot miljoenen tokens en DeFi producten

Pieter de Haan

Dogecoin: Koersvoorspelling versneld door transactiehoogtepunten?

Julian Smits

Zwitserse beurs lanceert mogelijk een nieuwe crypto exchange

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu