Blockchain Stories
Crypto market crash, analisten voorspellen een bull run
Bitcoin Nieuws

Crypto market crash, analisten voorspellen een bull run

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Kyle Chasse, een bekende marktanalist op X, heeft beleggers geadviseerd om niet in paniek te raken over de recente cryptomarktcrash. 

Hij wees erop dat de NUPL indicator, die het sentiment rond Bitcoin (Ticker: BTC) volgt, nog steeds laat zien dat de markt zich in een geloof fase bevindt. Dit geeft aan dat we het uitstappunt nog niet hebben bereikt.

Chasse benadrukte dat beleggers zich niet moeten laten afschrikken door potentiële lange termijn winsten, omdat de markt momenteel alleen een bearish sentiment ervaart. De crash van vandaag zou weleens de basis kunnen leggen voor de volgende stijgende beweging.

Zal de laatste crypto crash hetzelfde effect hebben als die van Covid 19?

De recente crash markeert een van de slechtste marktdagen, met meer dan $1 miljard aan liquidaties in cryptocurrencies in de afgelopen 24 uur. 

De crash lijkt op die van 2019/2020 tijdens de COVID 19 cyclus, die leidde tot een bull run in 2021. De patronen zijn vergelijkbaar, wat wijst op een potentiële kans voor beleggers.

image
Bron: TradingView

Grote spelers kapitaliseren op de Fear and Greed Index

Angsten voor een mogelijk wereldwijd conflict hebben voor instabiliteit in de financiële markten gezorgd, maar sommigen in de crypto industrie geloven dat de crash meer te maken heeft met recessie angsten. 

De Fear & Greed Index stond op het moment van schrijven op bijna 25, wat aangeeft dat grote instellingen nu waarschijnlijk zullen kopen, profiterend van lage prijzen en verkopen wanneer de markt piekt. 

Deze situatie suggereert dat dit je laatste kans kan zijn om te investeren in je crypto portefeuille voordat de prijzen stijgen.

image
Bron: Coinglass

Invloed van FED renteverlagingen

Ten slotte wordt verwacht dat de Federal Reserve de rentetarieven in september zal verlagen, met een kans van 94% volgens Fedwatch. 

Deze voorspelling volgt op een significante daling van de Japanse aandelenmarkt. Als de Fed de rente verlaagt, kan dit de financiële markten stabiliseren en ten goede komen aan activa zoals cryptocurrencies. 

Met de markten die mogelijk op hun laagste punt in deze cyclus staan, kan investeren nu aanzienlijke lange termijn winsten opleveren, aangezien de huidige omstandigheden de laagste niveaus kunnen vertegenwoordigen voor een mogelijk herstel.

image
Bron: CME Group

Volg ons gratis op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €20 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €20 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

Bullish signaal voor Sui: TVL en stijgende actieve wallets

Timo Bruinsma

Wormhole stijgt met 20% in 3 dagen en presteert beter dan Bitcoin

Timo Bruinsma

PEPE richt zich op een uitbraak na whale activiteit

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu