Blockchain Stories
Bitcoin veert terug: is een bullrun met ‘extreme fear’ mogelijk?
Bitcoin Nieuws

Bitcoin veert terug: is een bullrun met ‘extreme fear’ mogelijk?

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Na een grote crash op de cryptomarkt op maandag 5 augustus, beginnen de zaken er beter uit te zien. De prijs van Bitcoin is op het moment van schrijven gestegen tot boven de $55.600, een toename van 12,2% ten opzichte van het laagste punt gisteren. Deze verbetering komt door de Amerikaanse futures markt, die tekenen van herstel heeft getoond en investeerders weer wat vertrouwen heeft gegeven.

Ook ervaren handelaar Peter Brandt is positief over Bitcoin. Hij vergelijkt de recente prijsdaling van Bitcoin met de situatie na de halving in 2016, wat uiteindelijk leidde tot de grote bull run van 2017. Hij ziet vergelijkbare elementen. De handelaar deelde dit met zijn volgers op X.

Komt er een nieuwe bullrun aan?

De vergelijking met de cyclus van 2015-2017 is relevant omdat deze eindigde met een historische bull run waarbij Bitcoin recordhoogtes bereikte. Brandts observatie suggereert dat Bitcoin, ondanks recente tegenslagen, een vergelijkbaar pad zou kunnen volgen dat tot toekomstige winsten leidt.

Brandt merkte echter op in een recente tweet dat de prijs van Bitcoin in 2016 daalde van $650 naar $474, een daling van 27% na de halving, voordat deze in december 2017 weer steeg naar $20.000. Kijkend naar de huidige situatie, is de prijs van Bitcoin met 26% gedaald ten opzichte van de hoogste waarde na de halving van meer dan $64.900. Brandt ziet dit als een mogelijk positief teken, kijkend naar de bewegingen in het verleden.

Bitcoin heeft een aanzienlijke daling doorgemaakt, vergelijkbaar met 2016, maar deze keer is het met 26% gedaald, waardoor de prijs is gezakt tot ongeveer $49.050 van de piek van $70.000 eind juli. De cryptocurrency heeft echter veerkracht getoond en is hersteld tot $56.000 in de vroege handel op 6 augustus.

Bitcoin in ‘extreme fear’

De prijsgrafiek van BTC liet een winst van 4,82% zien over de afgelopen dag, en bereikte $55.848,13. De laagste en hoogste waarden in 24 uur werden respectievelijk geregistreerd op $49.121 en $56.271. Ondertussen is de Crypto Fear and Greed Index voor het eerst in twee jaar in de “Extreme Fear” zone terechtgekomen, wat samenviel met een uitstroom van $168,4 miljoen uit Amerikaanse Bitcoin-exchange-traded funds.

Op 5 augustus daalde de index, die het marktsentiment voor Bitcoin en de bredere cryptomarkt meet, naar een score van 17 op 100. Dit is de laagste score sinds 12 juli 2022. Op dit moment begint de markt zich te herstellen, na een flinke klap te hebben geïncasseerd. De cijfers stijgen gestaag en ook de Fear and Greed index wijst langzaam richting een rustiger vaarwater.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook de eerste 7 dagen €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop. Je vindt alle voorwaarden van deze deal op de actiepagina.


Gerelateerde berichten

Notcoin kopers kunnen een trendomkeer verwachten

Timo Bruinsma

Rusland richt crypto groep op voor internationale handel

Julian Smits

Binance oprichter Changpeng Zhao komt deze maand uit detentie

Michel Borggreve

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu