Blockchain Stories
Bitcoin speculanten verliezen maar liefst $850 miljoen
Bitcoin Nieuws

Bitcoin speculanten verliezen maar liefst $850 miljoen

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

In de Bitcoin markt valt onderscheid te maken tussen twee soorten investeerders. Ten eerste beleggers die echt geloven in Bitcoin en hun pijlen op de lange termijn richten. Ten tweede speculanten die inspelen op koersstijgingen op de korte termijn. Juist de speculanten hebben ontzettend veel last van de recente correctie op de Bitcoin koers. Uit data is gebleken dat deze speculanten meer dan $850 miljoen verloren zijn geraakt in de afgelopen dagen.

Waar komt dit verlies vandaan?

Het verlies van de speculanten is logisch te verklaren. De Bitcoin koers ging flink onderuit, de speculanten raakten angstig en besloten om hun Bitcoin te verkopen. Dit was logischerwijs tegen een lagere koers, waardoor ze hun verlies hebben moeten pakken. De gedachtegang van deze speculanten is dat zij anders een groter verlies zouden leiden, indien ze hun Bitcoin gewoon aan zouden houden.

Uit data van CryptoQuant komen opvallende cijfers naar voren. Het grootste volume van bewegingen die in de afgelopen dagen zijn gemaakt, zijn toe te schrijven aan munten die minder dan 1 week oud waren. Met andere woorden: het waren munten die recent nog gekocht waren door speculanten.

Munten die al langere tijd in een wallet stilstaan, zijn in handen van zogeheten HODL’ers. Zij geloven in de toekomst van Bitcoin, zijn bereid om bepaalde risico’s te nemen en raken niet in paniek door de recente koersdaling. Op dat vlak verschillen beleggers volledig van speculanten.

Wat laat deze data ons zien?

Vanuit Blockchainstories hebben wij met veel interesse naar deze berichtgeving gekeken. Hieruit blijkt namelijk direct dat speculeren in de huidige cryptomarkt weinig zin heeft. Er hoeft maar iets te gebeuren en de koers kan flink onderuit gaan. Uiteraard kan de koers ook de andere kant op bewegen, maar daar heb je geen zekerheid voor. Het heeft er daarom alle schijn van dat je in de huidige cryptomarkt beter voor een lange termijn strategie kunt gaan.

Tevens laat deze data ons zien dat je vooral niet in paniek moet raken. De mensen die wél in paniek zijn geraakt, moeten nu genoegen nemen met een verlies. Dit totale verlies is dus opgelopen tot maar liefst $850 miljoen. Mocht er binnenkort weer een correctie danwel crash plaatsvinden, is het belangrijk om je emoties onder controle te houden.

Kijk daarvoor maar naar de recente stijging die Bitcoin alweer doorgemaakt heeft. De Bitcoin koers kruipt alweer richting de $55.000, waaruit blijkt dat een voorzichtig herstel door Bitcoin ingezet is. De speculanten die reeds hun BTC hebben verkocht, zullen zich achter hun oren krabben.

Heeft speculeren zin?

Speculeren lijkt op dit moment geen zin te hebben. Het is bijzonder lastig om de markt te timen, de Bitcoin koers blijft volatiel en er ligt nog steeds gevaar op de loer. Het is daarom veel interessanter/verstandiger om in Bitcoin te investeren, langere tijd in je wallet te houden en rustig te blijven. Te allen tijde rustig blijven is voor elke Bitcoin investeerder het juiste advies.  

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen binnen 7 dagen na je registratie.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop. De voorwaarden voor de actie vind je op de actiepagina.


Gerelateerde berichten

$1,9 miljoen aan crypto gedrained in mogelijke Banana Gun bot hack

Pieter de Haan

Binance trekt 40% meer grote investeerders aan in 2024

Pieter de Haan

Wat kan PEPE doen tijdens Uptober en in Q4?

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu