Blockchain Stories
Bitcoin: Halving herhaalt 2015 tot 2017 trend met 20% daling naar $49K
Bitcoin Nieuws Technische Analyse

Bitcoin: Halving herhaalt 2015 tot 2017 trend met 20% daling naar $49K

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Bitcoin heeft recent een scherpe prijsdaling doorgemaakt na de laatste halving, een gebeurtenis die om de vier jaar plaatsvindt en de beloning voor het minen van nieuwe Bitcoins halveert. Deze gebeurtenis verlaagt de inflatie van Bitcoin en beïnvloedt de vraag en aanbodverhoudingen. Net als bij de tweede halving in juli 2016, waarbij de prijs met 27% daalde, zagen we dit keer ook een aanzienlijke afname, met Bitcoin die van $61.000 naar $49.000 zakte, een daling van 20%.

Historisch volgt Bitcoin een patroon van eerst een prijsdaling na een halving, gevolgd door herstel en nieuwe hoogten. Dit is vergelijkbaar met seizoensgebonden producten, na een piek in vraag en prijs tijdens het hoogseizoen volgt vaak een correctie. De halving fungeert als trigger die eerst een prijsdaling veroorzaakt voordat de markt zich herstelt.

De invloed van de halving

De halving van Bitcoin heeft een grote impact op de markt omdat de beloning voor miners halveert, wat de productie van nieuwe Bitcoins vertraagt. Dit vermindert het aanbod, terwijl de vraag gelijk blijft of toeneemt. Een lagere inflatie kan leiden tot hogere prijzen, omdat er minder nieuwe Bitcoins beschikbaar zijn.

Na de halving in 2016 zagen we een vergelijkbaar patroon, een prijsdaling gevolgd door een sterke stijging. De prijs van Bitcoin herstelde zich en bereikte nieuwe hoogten. Deze cyclus is een cruciaal aspect van Bitcoin’s marktgedrag en biedt inzichten in toekomstige prijsbewegingen.

Markt dynamiek en weerstand

Bitcoin toont momenteel sterke weerstand rond $73.800. Deze niveaus zijn belangrijk omdat ze aangeven waar de prijs meerdere keren stuitert. Ongeveer 3,75 miljoen BTC wordt vastgehouden in de prijsklasse van $62.300 tot $72.500, wat een belangrijk gebied markeert voor prijsbewegingen.

De recente daling van 26% sinds de laatste halving is vergelijkbaar met eerdere halving periodes, wat suggereert dat we een herstelperiode ingaan voordat de opwaartse trend begint. Deze weerstanden zijn obstakels die de prijs moet overwinnen om verder te stijgen. Met voldoende momentum kan Bitcoin deze drempels doorbreken en weer stijgen.

Daarnaast heeft Bitcoin recent een grote gap in de Chicago Mercantile Exchange (CME) gesloten, wat een mogelijke verandering in de markttrend aangeeft. Deze gap, tussen $59.400 en $62.550, suggereert dat er in deze prijsklasse weinig handelsactiviteit was. Het vullen van deze gap betekent dat de markt deze prijsklasse nu accepteert, wat vaak leidt tot een prijsstijging.

Economische context en toekomstverwachtingen

De huidige wereldwijde economische neergang brengt unieke uitdagingen voor Bitcoin’s herstelcyclus. In tegenstelling tot eerdere post halvingsperiodes kan het huidige economische klimaat op nieuwe manieren invloed uitoefenen op het gedrag van investeerders. De voortdurende pandemie, inflatiezorgen en geopolitieke spanningen spelen allemaal een rol in het huidige economische landschap.

Toch blijft Bitcoin’s historische veerkracht na de halving belangrijk voor zijn toekomst. Terwijl de markt deze economische en technische obstakels navigeert, blijft Bitcoin een belangrijke focus voor investeerders. De komende maanden zijn cruciaal voor Bitcoin, aangezien het zich in zijn halvingsjaar bevindt en onder druk staat van de wereldeconomie.

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen binnen 7 dagen na je registratie.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop. De voorwaarden voor de actie vind je op de actiepagina.


Gerelateerde berichten

Bullish signaal voor Sui: TVL en stijgende actieve wallets

Timo Bruinsma

Wormhole stijgt met 20% in 3 dagen en presteert beter dan Bitcoin

Timo Bruinsma

PEPE richt zich op een uitbraak na whale activiteit

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu