Blockchain Stories
Binance Coin zwaar getroffen, meer verliezen opkomst?
Altcoin Binance Coin Nieuws

Binance Coin zwaar getroffen, meer verliezen opkomst?

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Binance Coin (Ticker: BNB) heeft een harde klap gekregen, met een grote daling van ongeveer 30% in de afgelopen vier dagen. Deze daling maakte deel uit van een bredere markt crash die tot grote verliezen heeft geleid voor de meeste cryptocurrencies. 

De wereldwijde cryptomarkt lijdt onder uitverkoop golven en BNB is hier geen uitzondering op. Van $634 per munt tot $434, de prijs van deze munt is gedaald, waarbij cruciale support niveaus werden doorbroken, wat de vrees voor verdere dalingen in de toekomst heeft aangewakkerd.

image
Bron: TradingView

Oversold zone van Binance coin

De stochastische relatieve sterkte index stond op 0,06 op het moment van schrijven. Dit duidt op een oververkochte zone. De fear and greed index in de huidige marktsituatie kunnen mogelijk niet leiden tot verdere verliezen.

Olie op het vuur

De recente daling van de markt heeft geleid tot veel liquidaties, waarbij BNB zwaar werd getroffen. Volgens gegevens van Coinglass vindt er een toename van liquidaties plaats rond de $450. 

De geconcentreerde aard van deze verkopen wordt getoond als een zwart gat in de BNB Liquidation Heatmap gegevens. Dit is indicatief voor de angsten van handelaren terwijl de markt instortte. 

image
Bron: Hyblock Capital

Door verkopers te dwingen hun bezittingen te verkopen, verergerden ze de dalende druk op de BNB prijs en droegen ze aanzienlijk bij aan de daling ervan.

Het stille bearish signaal

Een andere tegenslag voor BNB is dat de token grote uitstroom heeft ervaren, wat de uitverkoop verergerde. De in en uitstroomgegevens van Coinglass geven een significante uitstroom van BNB Spot aan, waarbij investeerders haastig hun bezittingen hebben teruggetrokken.

image
Bron: Coinglass

De recente daling van 31% van BNB is het resultaat van een algehele marktcrisis die het hele cryptocurrency universum treft. 

De daling is gekoppeld aan de gecombineerde druk van liquidaties en aanzienlijke uitstromen.

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang $40 gratis bij Bybit

Bybit powered by SATOS biedt nieuwe traders 10% korting op de handelskosten en een bonus tot wel $40 (ongeveer €37). Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft. 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer €18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten (geldig voor 30 dagen).

Bybit heeft wereldwijd meer dan 40 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus. Je vindt de voorwaarden op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

Crypto whales zijn opvallend actief; wat betekent dit?

Scott

3 redenen waarom de Bitcoin koers vandaag daalt

Scott

Waarom dit het moment is om DOGE in de gaten te houden

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu