Blockchain Stories
Ripple (XRP) zakt met 14%: wanneer komt het herstel?
Altcoin Nieuws Ripple

Ripple (XRP) zakt met 14%: wanneer komt het herstel?

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Het is momenteel een lastige periode voor Ripple’s XRP, de bekende cryptocurrency die veel aandacht trekt van investeerders over de hele wereld. Vanochtend bereikte de waarde van XRP een dieptepunt van ongeveer $0,44, wat de laagste prijs in een maand tijd markeert. Deze aanzienlijke daling is opvallend, zeker gezien het feit dat de prijs de afgelopen week met maar liefst 26% is gedaald, en in de laatste 24 uur alleen al een verlies van 17% heeft geleden.

Deze abrupte prijsval heeft niet alleen een directe impact op beleggers, die nu geconfronteerd worden met grote verliezen, maar roept ook breedgedragen vragen op over de toekomstige stabiliteit en levensvatbaarheid van XRP als een populaire keuze in de cryptowereld

XRP: de huidige stand van zaken

De afgelopen dagen waren zwaar voor XRP, met een aanzienlijke daling van de prijs. Volgens gegevens van Coingecko is de waarde van XRP nu ongeveer $0,45. Deze daling komt op een moment dat ook andere belangrijke cryptocurrencies, zoals Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH), te maken hebben met flinke prijsdalingen. Bitcoin zakte bijvoorbeeld kort onder de $50.000, terwijl Ethereum met 23% daalde tot ongeveer $2.200.

Toch blijven sommige analisten optimistisch over een mogelijk herstel van XRP. Op platform X benadrukt de gebruiker CrediBULL Crypto het prijsniveau van $0,39 tot $0,48 als een cruciaal “doelgebied” waar de prijs mogelijk weer kan stijgen. Een andere gebruiker, Moon Lambo, ziet de grote daling van XRP niet als het einde van de wereld, maar eerder als een kans. Ook de trader Cryptoinsightuk ziet de daling als een “goede eerste stap” die interesse opwekt en mogelijk leidt tot een herstel.

XRP daling 4augustus
Bron: TradingView

Mogelijke oorzaken en factoren

Een belangrijke factor die de recente prijsdaling van XRP zou kunnen verklaren, is de voortdurende rechtszaak tussen Ripple en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Vorige week bereikte XRP nog een hoogtepunt van $0,66, deels door speculaties dat de rechtszaak bijna ten einde zou zijn. Amerikaanse advocaat Fred Rispoli voorspelde eerder dat de zaak op 31 juli zou worden afgerond, maar ondanks dat het inmiddels 5 augustus is, zijn er nog geen officiële aankondigingen gemaakt die dit bevestigen.

Ondanks de aanhoudende rechtszaak heeft Ripple dit jaar al drie belangrijke (al is het gedeeltelijk) overwinningen behaald in de rechtbank. In juli bepaalde rechter Torres bijvoorbeeld dat Ripple’s programmatic sales naar secundaire handelsplatformen geen aanbod van investeringscontracten vormden. Dit leidde tot een enorme stijging van de prijs van XRP met meer dan 70% in enkele uren.

Vooruitzichten en optimisme

Hoewel de situatie momenteel somber lijkt, zijn er genoeg redenen voor optimisme. De marktkenners verwachten dat een definitieve overwinning voor Ripple in de rechtszaak kan leiden tot een nieuwe stijging van de prijs van XRP. Analisten zoals CrediBULL Crypto en Moon Lambo blijven geloven in een herstel en wijzen op belangrijke prijsniveaus en marktsignalen die kunnen duiden op een opwaartse beweging.

Ripple’s XRP heeft weliswaar een moeilijke periode achter de rug, maar met de juiste marktomstandigheden en een positieve uitkomst in de rechtszaak tegen de SEC, zou de toekomst er weer rooskleurig uit kunnen zien.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook de eerste 7 dagen €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop. Je vindt alle voorwaarden van deze deal op de actiepagina.


Gerelateerde berichten

OKX Wallet vernieuwd: Eenvoudige toegang tot miljoenen tokens en DeFi producten

Pieter de Haan

Dogecoin: Koersvoorspelling versneld door transactiehoogtepunten?

Julian Smits

Zwitserse beurs lanceert mogelijk een nieuwe crypto exchange

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu