Blockchain Stories
Jump Crypto unstaked $314M aan Ethereum terwijl koers 30% daalt
Altcoin Ethereum Nieuws

Jump Crypto unstaked $314M aan Ethereum terwijl koers 30% daalt

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Jump Trading is de afgelopen dagen opvallend actief geweest met zijn Ethereum (Ticker: ETH) holdings, wat waarnemers niet geruststelt.

Het crypto handelsbedrijf is bezig met het unstaken van zijn ETH tijdens een week waarin de prijs van Ethereum daalt.

Jump Crypto unstaket 120.000 ETH

Recente gegevens van Lookonchain en Arkham Intelligence onthulden dat Jump Crypto meer dan 120.000 gestakede Ethereum heeft verplaatst, met een waarde van ongeveer $314 miljoen op het moment van de overdracht.

Deze bewegingen begonnen slechts een dag na de lancering van spot Ether exchange traded funds in de Verenigde Staten. De analyse gaf ook aan dat de meeste van deze ETH tokens werden unstaket van een specifiek adres.

Ondanks deze grote fondsenbeweging behoudt het bedrijf nog steeds een aanzienlijk aantal Ethereum. De gegevens toonden aan dat het nog steeds 37.600 ETH tokens bezit, met een waarde van ongeveer $104 miljoen.

Waarom unstaket Jump Trading zijn Ethereum?

Volgens Lookonchain is het recente unstaken van Ethereum door Jump Trading gekoppeld aan ETH die eerder werd geëxploiteerd in een hacking incident meer dan een jaar geleden. Het bedrijf zou deze Ethereum hebben teruggewonnen door strategische tegenhandelsinspanningen.

Hoewel de precieze motivatie achter de recente verkoop van deze unstakete Ethereum onduidelijk blijft, is het vermeldenswaard dat Jump Trading momenteel wordt onderzocht door de U.S. Commodity Futures Trading Commission (CFTC).

Specifieke aanklachten zijn echter niet bekendgemaakt. De timing van het unstaken en de daaropvolgende verkoop valt samen met een significante daling van de prijs van Ethereum. Dit heeft vragen opgeroepen of deze acties een reactie waren op regelgevend toezicht of andere externe druk.

Sinds 24 juli, toen Jump Trading naar verluidt begon met de verkoop van de ETH, is de prijs met meer dan 30% gedaald.

Toestand van gestakede Ethereum

Jump Crypto’s recente unstake activiteiten kunnen inderdaad invloed hebben op de Ethereum staking community. Een aanzienlijk deel ervan blijft echter gestaket.

Volgens Dune Analytics is meer dan 34 miljoen ETH, goed voor meer dan 27% van de totale circulerende voorraad, nog steeds gestaket. Lido Finance blijft het dominante staking platform.

image
Bron: Dune

Op het moment van schrijven hield het meer dan 28% van de gestakete ETH. De unstake-acties door Jump Trading hebben verschillende reacties binnen de cryptocurrency-community uitgelokt. Een waarnemer op X (voorheen Twitter) suggereerde dat het vertrek van Jump Crypto uit Ethereum staking een bullish signaal voor de markt zou kunnen zijn.

Hij beschreef het bedrijf als “parasitair” en beweerde dat de industrie zou kunnen profiteren van de verminderde invloed ervan.

Volg ons op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €50 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €50 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

Staat NEIRO op het punt van een bullish uitbraak?

Timo Bruinsma

Belangrijke prijsniveaus voor TON om in de gaten te houden

Timo Bruinsma

MicroStrategy verdubbelt inzet op Bitcoin met $700M

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu