Blockchain Stories
Ethereum oprichter Vitalik Buterin ruilt 17,1 miljard Neiro in voor ETH
Altcoin Memecoin Nieuws

Ethereum oprichter Vitalik Buterin ruilt 17,1 miljard Neiro in voor ETH

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Vitalik Buterin heeft vanochtend alle 17,145 miljard Neiro tokens verkocht die hij van het Neiro team had ontvangen. Deze tokens vertegenwoordigen 4,08% van de totale voorraad. Buterin, de oprichter van Ethereum, was de grootste houder van deze memecoin, zo laat het team achter Neiro weten.

Uit gegevens van Etherscan blijkt dat Buterin de tokens heeft omgezet in 44,53 Ether (ETH), dat een waarde van $112.500 vertegenwoordigt.

ethereum oprichter vitalik buterin ruilt neiro in voor eth
Bron: Etherscan

Na de verkoop schreef het team van de memecoin op X een bericht waarin zij Buterin verzochten om een deel van de opbrengst aan een asiel voor zwerfhonden te doneren. Ze bedanken de oprichter van Ethereum ook voor de aandacht die hij aan de nieuwe munt heeft besteed. Op X is te lezen:

Hey Vitalik Buterin, we zien dat je je Neiro tokens hebt verkocht. Onze bescheiden vraag is of je een deel van de opbrengst aan een asiel voor zwerfhonden wilt doneren. En bedankt voor het creëren van ons speelveld.

De naam Neiro is geïnspireerd op de nieuwe hond van het baasje die eerder Kabosu had. Kabosu was op zijn beurt de inspiratie voor memecoin Dogecoin. Deze memecoin heeft op dit moment een marktkapitalisatie van ruim $12 miljard.

Het Neiro project heeft een strategische reserve gecreëerd om de tokens te bewaren voor potentiële exchange noteringen en om liefdadigheidsdonaties te doen aan asielen voor zwerfhonden en andere stichtingen tegen dierenmishandeling.

Volgens een bericht van 4 augustus ontving Neiro bijna $1600 aan donaties van bijdragers, die naar een asiel voor zwerfhonden in Japan werden gestuurd. Dit asiel was blijkbaar het thuis voor de geredde Neiro hond, die de inspiratie vormde voor de memecoin.

Koers memecoin Neiro zakt met 60 procent.

Kort na Buterins verkoop op maandag daalde de waarde van de memecoin met 60%, wat zorgen baarde onder investeerders. De prijsdaling benadrukte de risico’s van zeer volatiele memecoins, die kwetsbaar zijn voor marktmanipulaties.

Het feit dat Vitalik Buterin de munten verkocht, zette de massale verkoop in werking. Volgens gegevens van CoinGecko daalde de memecoin Neiro van $0,022 naar $0,013, om vervolgens licht te stijgen naar $0,015. De token daalde ietsjes verder en wordt nu verhandeld op $0.01244 op het moment van schrijven.

ethereum oprichter vitalik buterin ruilt neiro in voor eth
Bron: Coingekko

De nieuwe memecoin toonde een exponentiële groei na de lancering en bereikte op 1 augustus een recordhoogte van $0,19. Verder had het een marktkapitalisatie van bijna $200 miljoen. Er zijn enkele memecoins met de naam Neiro op de crypto markt. Gerespecteerd journalist en blockchain blogger Colin Wu verduidelijkte voor investeerders dat de Neiro op Ethereum de munt is die Vitalik heeft verkocht.

De komst van Neiro werd door haar nieuwe baasje gedaan op X en trok snel de aandacht van liefhebbers van memecoins. Er werden meteen meerdere munten met deze naam gelanceerd, maar in het geval van deze bewuste Neiro coin gaat het om de munt die op het Ethereum netwerk is gelanceerd.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook de eerste 7 dagen €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop. Je vindt alle voorwaarden van deze deal op de actiepagina.


Gerelateerde berichten

$1,9 miljoen aan crypto gedrained in mogelijke Banana Gun bot hack

Pieter de Haan

Binance trekt 40% meer grote investeerders aan in 2024

Pieter de Haan

Wat kan PEPE doen tijdens Uptober en in Q4?

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu