Blockchain Stories
Dogecoin uitstroom: impact van $24 miljoen verplaatsing van exchanges
Altcoin Dogecoin Nieuws

Dogecoin uitstroom: impact van $24 miljoen verplaatsing van exchanges

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Dogecoin (DOGE) heeft recent een aanzienlijke uitstroom van $24 miljoen van exchanges gezien, wat kan worden geïnterpreteerd als een teken van toenemende interesse onder investeerders. Deze uitstroom kan erop wijzen dat houders van Dogecoin hun munten naar persoonlijke wallets verplaatsen, mogelijk om ze voor de lange termijn vast te houden.

Dit kan een positief signaal zijn voor de toekomst van deze memecoin, aangezien het duidt op een groeiend vertrouwen in de waarde en duurzaamheid van Dogecoin in de steeds veranderende cryptomarkt.

De markt voor cryptocurrencies heeft in zijn geheel te maken met een daling, waardoor liquidaties zijn gestegen tot $200 miljoen. Ondanks deze marktbrede correctie heeft Dogecoin een opvallende beweging gezien waarbij grote hoeveelheden DOGE zijn verplaatst naar eigen opslag. Dit kan een indicatie zijn van vertrouwen in de lange termijn.

Een eenvoudig voorbeeld kan helpen dit concept te begrijpen. Stel je voor dat een supermarkt (de exchange) een voorraad producten heeft die door iedereen kan worden gekocht. Als een paar grote kopers besluiten om een grote hoeveelheid producten naar huis (zelfbewaring) te nemen, verandert dit de beschikbaarheid in de supermarkt. Dit kan de waarneming van waarde en de prijzen beïnvloeden.

De dagelijkse grafiek van DOGE/USDT laat een dalende trend zien, maar volumeanalyse toont aan dat de prijsdaling gepaard gaat met een toename in handelsactiviteit. Dit wijst vaak op paniekverkopen. Echter, de Relative Strength Index (RSI) staat momenteel rond de 25, wat kan betekenen dat DOGE bijna oversold is. Dit kan erop wijzen dat de verkoopdruk binnenkort kan afnemen.

DOGEUSDT 2024 08 05 10 38 10
Bron: TradingView

Zelfbewaring: waarom de verschuiving positief kan zijn

De $24 miljoen uitstroom van DOGE van exchanges is een belangrijk teken van activiteit door whales. Grote investeerders signaleren meestal een verschuiving naar langdurige bewaring en eigen opslag wanneer ze hun activa van exchanges halen. Deze beweging kan de verkoopdruk verminderen doordat er minder DOGE beschikbaar is op exchanges, wat de voorwaarden voor prijsstabiliteit of zelfs een herstel kan verbeteren.

Een andere manier om dit te visualiseren is door te denken aan waardevolle spullen thuis opslaan in plaats van ze in een opslagruimte te houden. Dit kan worden gezien als een teken van vertrouwen in de toekomstige waarde van de activa. Whales verplaatsen hun DOGE naar eigen opslag omdat ze waarschijnlijk verwachten dat de prijs in de toekomst zal stijgen, in plaats van het direct te willen verkopen.

Ondanks de bredere marktcorrectie lijken de slechtste dagen voor Dogecoin achter ons te liggen. De prijs van DOGE kan stabiliseren door de verminderde verkoopdruk door lagere voorraden op exchanges. Als de huidige ondersteuningsniveaus standhouden, kan DOGE geleidelijk herstellen.

Toekomstige potentie van Dogecoin

De recente uitstroom van DOGE van exchanges en de beweging naar eigen opslag kan erop wijzen dat grote investeerders vertrouwen hebben in de toekomst van Dogecoin. Hoewel directe voorspellingen moeilijk zijn, geven deze trends ons reden tot optimisme over een mogelijke prijsstabilisatie of zelfs een bull run voor DOGE.

Volg ons op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €50 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €50 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.


Gerelateerde berichten

Staat NEIRO op het punt van een bullish uitbraak?

Timo Bruinsma

Belangrijke prijsniveaus voor TON om in de gaten te houden

Timo Bruinsma

MicroStrategy verdubbelt inzet op Bitcoin met $700M

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu