Blockchain Stories
BNB Chain netwerk groeit explosief, maar prijs blijft dalen
Altcoin Binance Coin Nieuws Technische Analyse

BNB Chain netwerk groeit explosief, maar prijs blijft dalen

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De Binance (Ticker: BNB) Chain heeft de leiding behouden op het gebied van netwerk groei en stond in augustus op de eerste plaats wat betreft het totale aantal unieke wallets. 

Volgens recente gegevens bereikte het aantal unieke wallets van BNB 463 miljoen. BNB stond ook op de vierde plaats wat betreft het totale aantal transacties, met 209 miljoen transacties in juli. 

Dit wijst op toenemende netwerk tractie, wat te verwachten is gezien de actieve Binance Launchpool en Launchpad projecten. Interessant is dat een opleving in het Binance-netwerk ook samenviel met de recordprijs van $721 in juni. Dus, hoe heeft de recente netwerk tractie de prijsontwikkeling van BNB beïnvloed?

image
Bron: Coin98 analyse

BNB prijsanalyse

In de afgelopen week verloor BNB meer dan 10% van zijn prijs. Zo ging het van $598 naar bijna het psychologische niveau van $500. De dalende druk op BNB was onderdeel van een marktbrede correctie, veroorzaakt door angst voor een recessie in de VS en spanningen in het Midden Oosten. 

Als zodanig kon de recente netwerk tractie de recente prijsdaling van BNB niet verlichten. Als de uitverkoop aanhoudt, zou BNB door het dagelijkse orderblok boven $505 kunnen breken. Als deze support breekt, zou BNB naar de dieptepunten van juli van $454 kunnen worden getrokken.

image
Bron: TradingView

Interessant genoeg was de RSI (Relative Strength Index) gedaald naar bijna oversold gebied, wat betekent dat de verkoopdruk een hoogtepunt zou kunnen bereiken en zou kunnen omkeren. 

Ook daalde de CMF (Chaikin Money Flow) maar was nog niet onder het gemiddelde niveau gevallen, wat suggereert dat de uitstroom uit BNB-markten toenam. Als het niet onder het gemiddelde niveau breekt, vooral als het marktsentiment verbeterd, zou dit een waarschijnlijke prijs omkering kunnen signaleren.

Status van de futuresmarkt

Net als de enorme dump op de spotmarkten, zoals weergegeven door de prijsgrafieken, waren de futures markten ook bearish over BNB. 

image
Bron: Coinglass

Op het moment van schrijven was 54% van de handelaren aan het short gaan op de altcoin, tegenover 46% van de speculanten die long gingen. Ondertussen beweren rapporten dat de spanningen in het Midden Oosten op 5 augustus zouden kunnen escaleren. 

Als dat zo is, zou de cryptomarkt op de ontwikkelingen kunnen reageren. Dat gezegd hebbende, het marktsentiment was in extreme fear, wat sommigen zien als een kans om in de uitverkoop te kopen. 

Het kan echter cruciaal zijn om de ontwikkelingen in het Midden-Oosten en de VS te volgen voordat er stappen worden ondernomen.

Volg ons op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €50 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €50 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

De groeiende rol van stablecoins in de cryptomarkt

Pieter de Haan

Hoe hoog kan BONK gaan als het dit niveau doorbreekt?

Timo Bruinsma

Ethereum Pectra upgrade: dit betekent het voor houders van ETH

Michel Borggreve

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu