Blockchain Stories
Bitcoin in vrije val: CryptoQuant voorspelt daling tot onder $40K
Bitcoin Nieuws Technische Analyse

Bitcoin in vrije val: CryptoQuant voorspelt daling tot onder $40K

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Binnen de gemeenschap wordt druk gespeculeerd over de toekomstige koers van Bitcoin en wat dit betekent voor de cryptomarkt in het algemeen. De cryptomarkt staat berucht om zijn volatiliteit, en recent heeft Bitcoin deze reputatie nogmaals bevestigd.

De prijs van Bitcoin heeft namelijk een aanzienlijke daling van bijna 16% ervaren, waardoor het voor kort onder de psychologisch belangrijke grens van $50.000 dook. De cryptomarkt staat bekend om zijn volatiliteit en recentelijk heeft Bitcoin deze reputatie weer eens bevestigd.

Voorspelling: Bitcoin (BTC) onder de $40K

Bitcoin (BTC) heeft een grote daling doorgemaakt van meer dan 16% in de afgelopen 24 uur en is onder het belangrijke ondersteuningsniveau van $50.000 gekomen. Deze plotselinge val heeft zorgen gewekt in de cryptogemeenschap, en experts voorspellen nu dat de prijs mogelijk kan dalen naar $40.000.

Volgens CryptoQuant, een bekende leverancier van data en analyses, wijst deze breuk van ondersteuning op een zorgwekkende trend. De recente daling heeft handelaren de laagste niet realiseerde winstmarges sinds november 2022 gegeven. De gegevens van CryptoQuant suggereren dat deze prijsbeweging kan leiden tot verdere dalingen, wat een beslissende periode is voor Bitcoin houders.

De recente crash in de cryptomarkt leidde tot een verlies van meer dan $1,06 miljard aan waarde in 24 uur, volgens een rapport van Coinglass. Van dit bedrag verloren $900 miljoen investeerders die dachten dat de prijzen zouden stijgen, en $160 miljoen aan diegenen die een daling verwachtten.

De ondersteuningsniveaus van Bitcoin: wat betekenen ze?

Een belangrijk begrip in de wereld van cryptovaluta is het ‘support level‘. Dit is een prijsniveau waar de vraag naar een munt groot genoeg is om te voorkomen dat de prijs verder daalt. Voor Bitcoin is een cruciaal support level vastgesteld op $47.000. Dit betekent dat veel investeerders hun Bitcoins rond dit prijsniveau hebben gekocht. Als de prijs boven dit niveau blijft, kan dat betekenen dat er vertrouwen is in de markt en de prijs mogelijk weer gaat stijgen. Echter, als de prijs onder dit niveau zakt, kan dat leiden tot meer verkoopdruk en verdere dalingen.

Om dit uit te leggen met een eenvoudige vergelijking: Stel je voor dat de prijs van Bitcoin een ballon is. Elke keer dat de ballon naar het support level zakt, is er een hand die de ballon tegenhoudt zodat deze niet verder naar beneden gaat. Dit niveau is dus een belangrijk steunpunt voor de waarde van Bitcoin.

Expert voorspelt grootste bear trap in cryptomarkt: wat betekent dit voor Bitcoin?

Er zijn ook analisten die voorspellen dat de recente bewegingen op de markt een bear trap kunnen zijn. Een bear trap is een situatie waarbij een scherpe prijsdaling gepland is om short sellers aan te trekken, waarna de prijs plotseling stijgt, waardoor short sellers vast komen te zitten.

De markt is momenteel aan het stabiliseren, met Bitcoin prijzen schommelend tussen $15.500 en $20.000. Dit betekent dat investeerders de kans grijpen om Bitcoin voor lagere prijzen op te kopen. Volgens deze voorspelling zou de prijs van Bitcoin snel kunnen herstellen, wat nadelig kan uitpakken voor degenen die hopen op een daling van de prijs.

bitcoin beartrap 4augustus
Bron: TradingView

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen binnen 7 dagen na je registratie.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop. De voorwaarden voor de actie vind je op de actiepagina.


Gerelateerde berichten

Notcoin kopers kunnen een trendomkeer verwachten

Timo Bruinsma

Rusland richt crypto groep op voor internationale handel

Julian Smits

Binance oprichter Changpeng Zhao komt deze maand uit detentie

Michel Borggreve

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu