Blockchain Stories
Bitcoin daalt naar $49.000, maar is aan het herstellen
Bitcoin Nieuws Technische Analyse

Bitcoin daalt naar $49.000, maar is aan het herstellen

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

In de afgelopen 24 uur heeft Bitcoin (Ticker: BTC) een grote daling ervaren, waarbij de prijs onder de $60.000 is gezakt. 

Gezien de huidige trend en de volatiliteit van de markt, zou het kunnen dat we een verdere daling naar de $40.000 zien?

Bitcoin daalt 9% in 24 uur

Onze analyse van de prijs trend van Bitcoin benadrukte een grote daling in de afgelopen 24 uur, met een daling van meer dan 9%. Bitcoin werd verhandeld op ongeveer $52.900, met een daling tussen 8% en 9% in deze periode. 

Met behulp van de prijsbereik tool was het duidelijk dat Bitcoin sinds het begin van de grote daling rond 2 augustus een substantiële waardevermindering heeft ervaren van meer dan 24%.

Bitcoin naar $49.000

Het gebruik van de Fibonacci retracement indicator om de prijs trend van Bitcoin te analyseren bood waardevolle inzichten in mogelijke toekomstige bewegingen. 

Opmerkelijk is dat als de prijs van BTC boven het 23,5% retracementniveau blijft, het zou kunnen stijgen om hogere Fibonacci niveaus te testen. De grafiek toont aan dat het specifiek het 38% niveau rond $56.847 of zelfs het 50% niveau rond $59.127 zou kunnen testen.

Omgekeerd, als de dalende trend aanhoudt, zou de volgende kritieke support volgens de Fibonacci retracement analyse op het 0% niveau liggen, rond $49.467. 

image
Bron: TradingView

Bovendien liet de Relative Strength Index (RSI) analyse zien dat deze in een overbought gebied zat. Dit zou doorgaans kunnen duiden op een naderende prijs omkering of bounce, aangezien kopers dit als een optimaal instappunt zouden kunnen beschouwen.

Het is echter belangrijk op te merken dat de RSI in een sterke dalende trend voor langere perioden in de oversold zone kan blijven. Daarnaast toont de Moving Average Convergence Divergence (MACD), een andere momentum indicator, een bearish momentum. 

Dit suggereert dat de dalende trend op korte termijn zou kunnen voortduren, vooral gezien het feit dat de prijs al onder het 23,5% Fibonacci niveau ligt. Gezien deze factoren: de bearish MACD, de oververkochte RSI en de positie van Bitcoin ten opzichte van belangrijke Fibonacci niveaus, lijkt het korte termijn vooruitzicht voor Bitcoin bearish te zijn.

Liquidatie bereikt hoogste punt in maanden

De analyse van het liquidatie volume van Bitcoin op Coinglass gaf een significante piek aan, met het hoogste punt sinds april. Aan het einde van de handel op 4 augustus bereikte het totale BTC liquidatie volume meer dan $245 miljoen. 

Een nadere blik op deze cijfers onthulde dat de meeste liquidaties longposities waren, met een totaal van meer dan $200 miljoen. Ter vergelijking, short liquidaties waren goed voor meer dan $45 miljoen.

image
Bron: Coinglass

Deze substantiële toename in liquidatie volume, met name in longposities, was een reactie op de scherpe prijsschommeling die veel handelaren verraste. Dit leidde waarschijnlijk tot het activeren van stop loss orders of het liquideren van hefboom posities. 

De prevalentie van long liquidaties geeft aan dat veel handelaren optimistisch of bullish waren over de prijs van BTC, in de veronderstelling dat er opwaartse bewegingen zouden komen die niet zoals verwacht plaatsvonden.

Volg ons op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €50 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €50 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

MicroStrategy verdubbelt inzet op Bitcoin met $700M

Timo Bruinsma

Notcoin kopers kunnen een trendomkeer verwachten

Timo Bruinsma

Rusland richt crypto groep op voor internationale handel

Julian Smits

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu