Blockchain Stories
Bitcoin crasht onder $50k, Ether onder $2.2k door Jump Crypto en verkiezingen
Altcoin Bitcoin Ethereum Nieuws

Bitcoin crasht onder $50k, Ether onder $2.2k door Jump Crypto en verkiezingen

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Recentelijk hebben Bitcoin en Ethereum aanzienlijke prijsdalingen ondergaan, die toegeschreven kunnen worden aan een reeks van factoren. Deze omvatten macro economische updates die de markt beïnvloeden, de activiteiten van grote spelers in de cryptosector, zoals Jump Crypto, en de verwachting van de naderende Amerikaanse verkiezingen, die onzekerheid in de markt teweegbrengen.

Daarnaast spelen de problemen in Japan ook een rol bij de daling, daar zag de aandelenmarkt een zeer grote aandelencrash. Ook de oplopende spanningen in het Midden-Oosten speelt een rol bij de crash.

Scherpe prijsdalingen van Bitcoin en Ethereum

Afgelopen 24 uur viel Bitcoin met 10% en Ethereum met 23%. Bitcoin daalde tot onder de $50.000, wat het laagste niveau sinds februari is. Ethereum handelde onder de $2.300 en bereikte een dieptepunt van $2.120. Deze dalingen hebben een breed effect op de cryptomarkt, veel andere tokens verloren ook aan waarde. Zo daalde BNB met 20% en XRP met 17%, waardoor de totale marktwaarde met 10% is afgenomen.

Analisten merken op dat deze marktbewegingen vooral door Ethereum wordt geleid, ondanks dat Bitcoin doorgaans de toon zet. Dit wordt deels toegeschreven aan grote investeerders die hun posities in de Grayscale ETH Fund (ETHE) verkopen. De aanhoudende verkoopdruk op Ethereum heeft een kettingreactie veroorzaakt die de hele cryptomarkt heeft beïnvloed.

crypto market turbulence ethereum
Bron: TradingView

De invloed van Jump Trading

Een andere belangrijke factor in deze prijsdalingen is de recente activiteit van Jump Crypto, de cryptotak van Jump Trading. Dit bedrijf begon afgelopen weekend met het verplaatsen van honderden miljoenen dollars aan crypto activa, waaronder Ethereum en USDT. Dit leidde tot speculatie dat Jump Trading mogelijk gedwongen wordt om hun crypto holdings te liquideren vanwege een onderzoek door de U.S. Commodity Futures Trading Commission (CFTC).

Analisten vergelijken de impact van Jump Trading op de cryptomarkt met die van een grote vis die in een klein meertje springt. De bewegingen van dit grote bedrijf hebben namelijk aanzienlijke rimpelingen veroorzaakt, wat de marktvolatiliteit heeft vergroot. De grootschalige transacties hebben het vertrouwen in de markt aangetast en geleid tot verkoopdruk van andere investeerders, die bang zijn voor verdere prijsdalingen.

Bovendien hebben de acties van Jump Trading geleid tot verhoogde bezorgdheid over de stabiliteit van de cryptomarkt. De mogelijkheid dat een groot bedrijf zoals Jump Crypto gedwongen wordt om te liquideren, roept vragen op over hoe stevig de markt is in het licht van grote institutionele bewegingen. Deze onzekerheden hebben bijgedragen aan de algehele daling van de cryptomarkt.

Vooruitzichten omtrent de Amerikaanse verkiezingen

Naast de activiteiten van Jump Trading speelt ook de naderende Amerikaanse presidentsverkiezing een rol in de huidige marktontwikkelingen. De verkiezing, waarin vice president Kamala Harris het opneemt tegen de pro crypto Donald Trump, zorgt voor onzekerheid onder investeerders. Hoewel Trump bekend staat als een voorstander van crypto, moet Harris haar standpunt over de industrie nog duidelijk maken.

De verkiezingspeilingen tonen aan dat Harris een groeiende goedkeuring krijgt, wat de onrust onder crypto investeerders vergroot. Analisten suggereren dat de stijgende steun voor Harris slecht nieuws kan zijn voor de cryptomarkt, vooral gezien het feit dat marktpartijen zoals Jeff Dorman van Arca voorspellen dat een overwinning van Harris negatieve gevolgen kan hebben voor crypto. Dit komt omdat de democratische partij over het algemeen een strengere regulering van financiële markten voorstaat.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook de eerste 7 dagen €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop. Je vindt alle voorwaarden van deze deal op de actiepagina.


Gerelateerde berichten

Solana (SOL) prijsverwachting 2024: Najaarseizoen in beeld

Julian Smits

Solo miner strijkt $183.000 op voor vinden Bitcoin blok 860749

Michel Borggreve

Bitcoin daalt 2,2% debat Trump en Harris voorafgaand CPI cijfers

Julian Smits

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu