Blockchain Stories
Analyse: kritisch kantelpunt voor de gehele cryptomarkt
Nieuws

Analyse: kritisch kantelpunt voor de gehele cryptomarkt

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De gehele cryptomarkt is in de vrije val beland. Bitcoin heeft een daling van meer dan 18% in de afgelopen 5 dagen doorgemaakt, terwijl ook Ethereum heel veel van zijn waarde in heeft moeten leveren. Deze vrije val was niet direct te verwachten, aangezien er ook de nodige bullish indicatoren aanwezig waren. Vooralsnog moet echter elke digitale valuta pas op de plaats maken. Iets dat aan verschillende economische factoren te wijten is.

Niet alleen de cryptomarkt wordt geraakt

Allereerst is het belangrijk om de vrije val van de cryptomarkt in perspectief te plaatsen. Niet alleen de digitale valuta’s maken een vrije val door, maar ook veel andere financiële producten. Kijk maar eens naar de gemiddelde beurs: ook die beurs kleurt donkerrode cijfers. Eigenlijk zijn alle financiële producten in de afgelopen dagen hard geraakt.

De vrije val betekent dus niet specifiek slecht nieuws voor crypto. Nee, de gehele cryptomarkt wordt gewoon in de algehele malaise meegetrokken. Deze malaise heeft veel investeerders ontzettend veel geld gekost, maar biedt tegelijkertijd ongekend grote kansen. Het is niet voor niets dat R. Kiyosaki aangeeft dat dit hét moment is om Bitcoin te kopen.

Waar komt deze flinke daling opeens vandaan?

De recente flinke daling stond niet op de planning. Het is eigenlijk het gevolg van een ongelukkige samenloop van omstandigheden, waaronder gestegen werkloosheidscijfers in Amerika. Tegelijkertijd bleek dat de staatsschuld van Amerika erg fors opgelopen is.

Deze factoren hebben voor de nodige angst in de markt gezorgd. Deze factoren vormen namelijk de perfecte combinatie voor een recessie. Zodra de Amerikaanse economie in een recessie belandt, is dit slecht nieuws voor de algehele wereldeconomie. Dat uit zich momenteel in de donkerrode cijfers, ongeacht naar wat voor financiële markt je ook kijkt.

Waarom is dit een kritisch kantelpunt?

Deze correctie wordt door veel experts als een kritisch kantelpunt gezien. Vanaf dit moment kan de markt namelijk twee kanten op bewegen. Toegegeven: dat is altijd het geval, maar in dit geval is de komende tijd ontzettend belangrijk.

Weet de crypto markt zich te herstellen? Dan roept dit direct heel veel vertrouwen bij beleggers op. Dit geeft immers aan dat de cryptomarkt tegen een forse stoot bestand is en min of meer losstaat van de economie. Gaat de cryptomarkt in de komende periode flink omlaag, net zoals alle andere financiële producten? Dan kan gesteld worden dat de cryptomarkt nog niet volwassen genoeg is om op eigen benen te staan.

In een ideale wereld zou de cryptomarkt losstaan van andere financiële markten. Dit zou in principe dé kracht van crypto moeten zijn, aangezien crypto volledig losstaat van het huidige monetaire stelsel. Zo ver is het echter nog niet, vandaar dat dit een belangrijk en cruciaal kantelpunt is.

Tegelijkertijd is dit een cruciaal punt voor de gehele economie. Mocht er daadwerkelijk sprake van een recessie zijn, zijn verder dalende koersen absoluut niet uit te sluiten. Integendeel zelfs: de meeste financiële markten zullen in dat geval nog langdurig rood kleuren. Dit biedt uiteraard wel nieuwe kansen.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook de eerste 7 dagen €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop. Je vindt alle voorwaarden van deze deal op de actiepagina.


Gerelateerde berichten

Aave: Is $146 het beslissende punt voor de koersstijging?

Julian Smits

Chainalysis: exponentiële cryptogroei in Zuid-Korea

Scott

BlackRock CEO spreekt zich lovend uit over Bitcoin

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu