Blockchain Stories
Waarom je geen zorgen hoeft te maken omtrent daling Ethereum
Altcoin Ethereum Nieuws

Waarom je geen zorgen hoeft te maken omtrent daling Ethereum

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Ethereum (Ticker: ETH) handelde opnieuw rond het $2.900 support niveau. Het had dit niveau eerder bereikt op 5 juli. 

In de daaropvolgende weken dreef het bullish sentiment de prijzen omhoog tot $3.500 voordat ze verzwakten.

Moeten we deze keer een stijging naar $3.500 verwachten? De netwerkactiviteit is de afgelopen maanden gedaald, maar de activiteit van slimme investeerders geeft een bullish signaal. De technische indicatoren blijven echter bearish voorspellen. Laten we dit nader bekijken.

Potentieel voor korte termijn volatiliteit en een ETH dip onder $2.900

Op het moment van schrijven handelde Ethereum op $2.915. Het vertoonde een bearish marktstructuur op de dagelijkse tijdsperiode. Onder de $2.900 is het volgende significante support niveau vastgesteld op $2.600. De prijsactie liet zien dat een dergelijke dip mogelijk is.

image
Bron: TradingView

De dagelijkse RSI bevond zich net boven oververkochte condities en de OBV is gestaag gedaald sinds juni. Samen duidden deze indicatoren op verdere verliezen.

Het $2.900 support niveau is ook het 61% Fibonacci retracementniveau en is sinds april verdedigd. Daarom is er een goede kans dat het bullish sentiment dit niveau opnieuw weet te verdedigen.

Potentieel voor volatiliteit door een liquidatie cascade

In de afgelopen zes weken is de cluster van liquidatie niveaus in de $2.800 zone toegenomen. Prijzen worden onvermijdelijk aangetrokken door deze liquiditeits pools, waardoor ze magnetische zones worden. Hoewel $2.900 een sterk support niveau is, is het zeer waarschijnlijk dat de $2.740 tot $2.800 regio wordt bezocht. Een bullish omkering vanaf daar wordt verwacht, maar handelaren moeten voorzichtig zijn met volatiliteit op lagere tijdframes.

image
Bron: Hyblock Capital

Een dag of twee handelen rond $2.700 tot $2.800 om ondersteuning te vestigen, samen met een toestroom van vraag, zou swing handelaren kunnen aanmoedigen om long te gaan.

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang $40 gratis bij Bybit

Bybit powered by SATOS biedt nieuwe traders 10% korting op de handelskosten en een bonus tot wel $40 (ongeveer €37). Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft. 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer €18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten (geldig voor 30 dagen).

Bybit heeft wereldwijd meer dan 40 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus. Je vindt de voorwaarden op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

Notcoin kopers kunnen een trendomkeer verwachten

Timo Bruinsma

Rusland richt crypto groep op voor internationale handel

Julian Smits

Binance oprichter Changpeng Zhao komt deze maand uit detentie

Michel Borggreve

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu