Blockchain Stories
Waarom de mijlpaal van 463 miljoen voor BNB belangrijk is
Altcoin Binance Coin Nieuws

Waarom de mijlpaal van 463 miljoen voor BNB belangrijk is

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

BNB Chain (Ticker: BNB) staat al jaren bekend om zijn grote activiteit. Het goede nieuws is dat de blockchain wederom heeft bewezen dat het zijn concurrenten op een belangrijk gebied overtreft. 

Zal dit eindelijk het bullish sentiment een handje helpen om de prijs van BNB omhoog te duwen?

BNB en zijn nieuwste prestatie

Coin98 Analytics deelde recentelijk een tweet die een belangrijke ontwikkeling onthult. Volgens deze tweet was BNB de nummer 1 blockchain in termen van unieke wallets in de afgelopen 30 dagen, met meer dan 463 miljoen wallets. 

Hoewel het groeipercentage slechts 1% was vergeleken met de vorige maand, stond BNB nog steeds bovenaan de lijst. Naast BNB Chain maakten ook Polygon (Ticker: MATIC) en Ethereum (Ticker: ETH) deel uit van de top drie op dezelfde lijst. Terwijl MATIC’s maandelijkse unieke wallets 452 miljoen waren, stond het aantal van ETH op 277 miljoen.

Netwerkactiviteit van BNB Chain

Vervolgens controleerden we de gegevens van Artemis om de netwerkactiviteit van BNB Chain beter te begrijpen. We ontdekten dat de dagelijkse transacties van de blockchain in de afgelopen maand waren toegenomen. 

image
Bron: Artemis

Het was echter verrassend om te zien dat, ondanks het feit dat BNB bovenaan de lijst stond, de dagelijkse actieve wallets de afgelopen 30 dagen afnamen. Na een scherpe stijging begon ook de TVL (Total Value Locked) van de blockchain te dalen. 

Niettemin leek alles qua gevangen waarde optimistisch. Dit was het geval omdat zowel de vergoedingen als de inkomsten in de afgelopen dagen een opwaartse trend lieten zien.

Bearish sentiment blijft domineren

Hoewel BNB Chain een nieuwe mijlpaal bereikte, bleef de prijsactie onder controle van het bearish sentiment, aangezien de waarde in de afgelopen zeven dagen en 24 uur respectievelijk met meer dan 8% en 5% daalde. 

image
Bron: Santiment

Op het moment van schrijven werd de munt verhandeld op $538 met een marktkapitalisatie van meer dan $78 miljard. De bearish prijsactie van de altcoin had een negatieve invloed op zijn sociale waarde. Zo was het gewogen sentiment gedaald, wat betekent dat bearish sentiment dominant was in de markt. 

Daarentegen nam het sociale volume toe, wat de populariteit van BNB in de crypto weerspiegelde. We keken vervolgens naar de gegevens van Coinglass, die onthulden dat de long/short ratio van BNB een scherpe daling registreerde. Dit suggereerde dat er meer shortposities in de markt waren dan longposities, een bearish signaal.

Technische analyse 

Tot slot bekeken we de dagelijkse grafiek van de munt om te zien of er veranderingen in de trend waren op korte termijn. 

image
Bron: Coinglass

Volgens onze analyse ging de prijs van BNB onder de onderste limiet van de Bollinger Bands, wat wijst op een verdere prijsdaling. Bovendien registreerden zowel de Money Flow Index (MFI) als de Chaikin Money Flow (CMF) een daling. 

image
Bron: TradingView

Op het moment van schrijven testte BNB een cruciaal ondersteuningsniveau, en een daling hieronder zou desastreus kunnen zijn. Dit is echter ook een kans voor de stieren in de markt om hun positie te verdedigen en een rally te starten.

Volg ons op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €50 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €50 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

Crypto whales zijn opvallend actief; wat betekent dit?

Scott

3 redenen waarom de Bitcoin koers vandaag daalt

Scott

Waarom dit het moment is om DOGE in de gaten te houden

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu