Blockchain Stories
Technische analyse van PEPE zijn 20% prijsdaling
Altcoin Memecoin Nieuws Technische Analyse

Technische analyse van PEPE zijn 20% prijsdaling

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Nu de crypto markt een bearish sentiment vertoont, hebben de meeste cryptomunten, inclusief PEPE, grote prijsdalingen geregistreerd. 

Het is daarom de moeite waard om de huidige staat van de memecoin nader te bekijken om te zien of er enige kans is dat deze bearish trend binnenkort verandert.

Het bearish sentiment neemt de markt over

PEPE zag vorige week een dubbele cijfers correctie in de prijs, waarbij de memecoin met meer dan 20% daalde. In de afgelopen 24 uur alleen al daalde de waarde van PEPE met 11,98%. Op het moment van schrijven handelde PEPE op $0.058344 met een marktkapitalisatie van meer dan $3,51 miljard.

Hoewel de prijs van de memecoin daalde, nam het aantal lange termijn holders (wallets die een token langer dan 1 jaar vasthouden) van PEPE de afgelopen maanden toe. Volgens IntoTheBlock waren lange termijn holders goed voor meer dan 25% van het totale aantal holders.

image
Bron: IntoTheBlock

Investeerders verkopen PEPE ondanks de dip

We onderzochten vervolgens of investeerders ervoor kozen om deze dip te kopen. Onze analyse van de gegevens van Santiment onthulde dat investeerders in plaats daarvan aan het verkopen waren. 

Dit bleek uit de toename van de voorraad van de memecoin op beurzen, terwijl de voorraad buiten de beurzen afnam. Het feit dat investeerders aan het verkopen waren, werd verder bewezen door de toename van de instroom naar beurzen.

Toch volgden de whales een andere route, aangezien zij hun accumulatie gewoonten versterkten. Dit was duidelijk uit de toename van de voorraad die door top wallets werd aangehouden.

image
Bron: Santiment

Kans op een prijsstijging op de grafieken

Vervolgens controleerden we andere datasets om beter te begrijpen of er enige kans was op een bullish trend omkering. We ontdekten dat het gewogen sentiment van de memecoin daalde, wat betekent dat het bearish sentiment dominant bleef in de markt. 

Een andere bearish metriek was de MVRV ratio, die ook daalde. Bovendien registreerde de NVT ratio van PEPE een scherpe stijging, wat een teken is dat de memecoin overgewaardeerd was.

image
Bron: Santiment

Desalniettemin leek de fear and greed index van de memecoin optimistisch. Op het moment van schrijven had de index van PEPE een waarde van 20%, wat betekent dat de markt zich in een “extreme fear” positie bevond. Telkens wanneer de waarde dit niveau bereikt, betekent dit dat de kans op een prijsstijging zeer hoog is.

image
CFGI.io

Technische analyse

Ten slotte keken we naar de dagelijkse grafieken van de memecoin. De technische indicator MACD projecteerde een aanzienlijk bearish voordeel in de markt. De Chaikin Money Flow (CMF) registreerde een daling, wat wijst op een aanhoudende prijsdaling op de grafieken. 

Echter, de Money Flow Index (MFI) en Relative Strength Index (RSI) bewogen enigszins zijwaarts. Dit gaf aan dat het bearish momentum van de markt de komende dagen mogelijk zou afnemen.

Volg ons op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €50 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €50 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

De groeiende rol van stablecoins in de cryptomarkt

Pieter de Haan

Hoe hoog kan BONK gaan als het dit niveau doorbreekt?

Timo Bruinsma

Ethereum Pectra upgrade: dit betekent het voor houders van ETH

Michel Borggreve

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu