Blockchain Stories
Kan XRP het marktsentiment doorstaan met een stijging?
Altcoin Nieuws Ripple Technische Analyse

Kan XRP het marktsentiment doorstaan met een stijging?

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De markt heeft onlangs een algemene dalende trend ervaren, maar Ripple (Ticker: XRP) leek beter te presteren dan veel andere crypto. 

Ondanks deze relatieve veerkracht toonden indicatoren aan dat het marktsentiment in de tegenovergestelde richting van de XRP prijs bewoog.

Ripple ziet langzamere dalingen

Volgens onze XRP koers heeft Ripple de afgelopen week een relatief kleinere daling ervaren in vergelijking met andere top tien cryptocurrencies. XRP’s daling was ongeveer 5% over de afgelopen zeven dagen, terwijl Bitcoin een grotere daling zag van meer dan 9% in dezelfde periode. 

Ethereum had ook een grote daling, namelijk meer dan 8%, terwijl Solana een nog grotere daling van meer dan 15% zag.

Ripple in de afgelopen dagen

Recente analyse van Ripple op een dagelijkse tijdschaal door ons onthulde een patroon van dalingen, met de meest significante daling op 2 augustus, namelijk een daling van 6%. Deze daling zag de prijs van XRP dalen van ongeveer $0,59 naar ongeveer $0,56, de grootste daling in de afgelopen drie dagen. 

Ondanks deze dalende trend hield de prijssteun van Ripple echter stand. De analyse benadrukte dat het lange voortschrijdend gemiddelde fungeerde als een sterk support niveau rond het $0,54 prijsbereik. Deze support hielp verdere dalingen te voorkomen en was cruciaal bij het stabiliseren van de XRP prijs te midden van volatiliteit.

image
Bron: TradingView

Volgens de laatste gegevens heeft XRP tekenen van herstel getoond, met een stijging van bijna 2% en handelt momenteel rond $0,55. 

Bovendien is de Relative Strength Index (RSI) teruggekeerd naar de neutrale lijn, wat duidt op een stabilisatie van het marktsentiment en een mogelijke balans tussen koop en verkoopdruk.

Grote portefeuilles blijven accumuleren

De recente analyse van de aanbod distributie van Ripple heeft onthuld dat ondanks de volatiliteit van de markt, grote portefeuilles hun accumulatie patroon hebben voortgezet. 

image
Bron: Santiment

Hoewel de toename in het aantal van dergelijke portefeuilles misschien niet substantieel is, is de trend significant. Het illustreert dat grotere portefeuilles ervoor kiezen hun activa vast te houden in plaats van ze te verkopen tijdens de recente prijsdalingen. 

Het segment van portefeuilles met tussen de 1 miljoen en 10 miljoen XRP zag een toename van 1 augustus tot aan het moment van schrijven. Deze toename benadrukt een voorzichtige maar zekere mate van vertrouwen onder grote holders.

Sentiment over Ripple neemt af

De analyse van de funding rate van Ripple op Coinglass toonde eerder een opvallende piek, die 0,0105% bereikte ondanks een eerdere daling van de prijs tijdens de vorige handelssessie. 

image
Bron: Coinglass

Deze piek in de funding rate duidt vaak op optimisme of de verwachting van een prijsherstel, vandaar de bereidheid om een premie te betalen om long posities aan te houden. De situatie is echter sindsdien aangepast, samen met veranderingen in de prijsdynamiek van XRP. 

Naarmate de prijs van XRP begon te herstellen, daalde de funding rate scherp en stond momenteel rond 0,0012%. Deze daling suggereert dat het optimistische sentiment dat de piek veroorzaakte, mogelijk is afgekoeld.

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang $40 gratis bij Bybit

Bybit powered by SATOS biedt nieuwe traders 10% korting op de handelskosten en een bonus tot wel $40 (ongeveer €37). Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft. 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer €18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten (geldig voor 30 dagen).

Bybit heeft wereldwijd meer dan 40 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus. Je vindt de voorwaarden op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

OKX Wallet vernieuwd: Eenvoudige toegang tot miljoenen tokens en DeFi producten

Pieter de Haan

Dogecoin: Koersvoorspelling versneld door transactiehoogtepunten?

Julian Smits

Zwitserse beurs lanceert mogelijk een nieuwe crypto exchange

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu