Blockchain Stories
Inzichten in de laatste crypto crash: focus op Shiba Inu
Altcoin Memecoin Nieuws

Inzichten in de laatste crypto crash: focus op Shiba Inu

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De afgelopen 24 uur hebben we een aanzienlijke daling in de crypto markt gezien. Verschillende digitale munten, waaronder Shiba Inu, hebben verliezen geleden. Volgens CoinGecko tonen de top 30 cryptocurrencies qua marktkapitalisatie een daling over zowel de afgelopen 24 uur als de afgelopen zeven dagen.

Shiba Inu valt zeker onder de categorie van volatiele investeringen, en is daar geen uitzondering op. Op het moment van schrijven wordt SHIB verhandeld op een waarde van $0,000014, wat een significante daling van 16% in de afgelopen zeven dagen betekent.

Deze trend is niet uniek voor SHIB alleen maar ook DOGE, de bekende meme coin die vaak als tegenhanger wordt gezien, heeft te lijden onder vergelijkbare marktbewegingen en is met 17% gedaald. Deze schommelingen benadrukken de ingebouwde risico’s en onvoorspelbaarheid van de markt voor digitale valuta’s, waarbij investeerders te allen tijde waakzaam moeten blijven.

Shiba Inu houders in verlies

SHIB houders voelen de impact van deze daling sterk. On chain data laat interessante dynamieken zien wat betreft winstgevendheid. Volgens gegevens van IntoTheBlock heeft de recente prijsdaling ertoe geleid dat een groter percentage van de SHIB houders zich nu in een verliespositie bevindt, in vergelijking met degenen die nog in de winst staan.

De winstgevendheidsdynamiek wordt geïllustreerd door IntoTheBlock’s “In/Out of the Money” metric. Deze metric meet het aantal adressen dat op dit moment winst of verlies maakt bij de huidige prijs van SHIB. Opvallend is dat het percentage houders dat verlies lijdt is gestegen naar 52% van het totale aantal adressen, terwijl 47% nog steeds winst maakt. Ongeveer 700.000 adressen staan momenteel in de min, vergeleken met 632.000 adressen die nog winstgevend zijn. Daarnaast zijn er 14.600 adressen, wat 1% van het totaal vertegenwoordigt, die “at the money” zijn, wat betekent dat ze noch winst noch verlies maken.

Ter vergelijking, 74% van de totale DOGE adressen staan nog steeds in de winst, ondanks de recente prijsdaling. Dit verschil laat zien hoe marktfluctuaties verschillende cryptocurrencies en hun houders verschillend kunnen beïnvloeden.

shib inout wallets 4augustus
Bron: Into TheBlock

Wat betekent dit voor de toekomst van SHIB?

De crypto markt verkeert in een soort limbo sinds juli, aangezien Bitcoin blijft schommelen tussen $60.000 en $70.000 zonder een sterke doorbraak te bereiken. Deze langdurige periode van samenvoeging zorgt voor een uitdagende omgeving voor veel investeerders, waaronder degenen die SHIB bezitten.

Ondanks deze uitdagingen blijven veel SHIB houders vertrouwen houden in een toekomstige prijsstijging. Lucie, de marketing leider van Shiba Inu, ging recent in op deze uitdagingen in een post op het sociale mediaplatform X. Ze riep de gemeenschap op om zich te blijven concentreren op de lange termijn ontwikkeling en groei van het Shiba Inu ecosysteem en benadrukte het belang van vertrouwen.

In ander nieuws vierde het Shiba Inu ecosysteem onlangs zijn vierde verjaardag. De cryptocurrency heeft sinds zijn vroege dagen als meme token een lange weg afgelegd.

shib inu prijdaling 4augustus
Bron: TradingView

Volg ons gratis op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €20 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €20 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.


Gerelateerde berichten

OKX Wallet vernieuwd: Eenvoudige toegang tot miljoenen tokens en DeFi producten

Pieter de Haan

Dogecoin: Koersvoorspelling versneld door transactiehoogtepunten?

Julian Smits

Zwitserse beurs lanceert mogelijk een nieuwe crypto exchange

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu