Blockchain Stories
Bitcoin mining moeilijkheid bereikt recordhoogte
Bitcoin Nieuws

Bitcoin mining moeilijkheid bereikt recordhoogte

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Bitcoin (Ticker: BTC) heeft moeite om nieuwe hoogtes te bereiken, maar crypto investeerders blijven op lange termijn bullish over BTC. 

De CEO van VanEck heeft voorspeld dat Bitcoin de helft van de marktkapitalisatie van goud zal bereiken, wat een prijs van meer dan $350.000 betekent. Daarnaast zullen Morgan Stanley adviseurs vanaf 7 augustus BTC ETF’s van BlackRock en Fidelity aanbieden. 

Deze ontwikkelingen, samen met Trump’s Bitcoin plan, duiden op een krachtige toekomst voor crypto. Wel zien we dat Bitcoin op het moment van schrijven een dalende trend heeft.

Bitcoin mining moeilijkheid bereikt nieuwe hoogtes

Er werd gemeld dat de moeilijkheid van het minen van Bitcoin en de geldhoeveelheid in de VS nieuwe recordhoogtes hebben bereikt. Dit vereist meer rekenkracht, wat mogelijk de winstgevendheid kan beïnvloeden. 

Dit is waarschijnlijk te wijten aan de toegenomen activiteiten op de Bitcoin blockchain. Met $900 biljoen aan wereldwijde rijkdom en een marktkapitalisatie van BTC van $1,25 biljoen, is dit een significante toewijzing. 

image
Bron: Bitcoin Magainze Pro

Een recent verlies van $3 biljoen in aandelen door recessie angsten benadrukt de veerkracht van Bitcoin. Terwijl traditionele activa kelderen, blijft BTC een centraal punt. Veel investeerders onderschatten het potentieel van cryptocurrency, waardoor dit een geschikt moment is om BTC te overwegen in een gediversifieerde portefeuille voor de lange termijn.

Bitcoin whales anticiperen op rally terwijl BTC investeringen toenemen

In juli kochten Bitcoin whales meer dan 84.000 BTC, de grootste aankoop sinds oktober 2014, ter waarde van $5,4 miljard. Terwijl veel investeerders hun bezittingen verkochten, waren deze grote holders, die ten minste 0,1% van de totale Bitcoin voorraad bezitten, aan het accumuleren volgens IntoTheBlock. 

Deze aanzienlijke toename benadrukt de strategische bewegingen van whales tijdens marktfluctuaties, wat hun invloed en vertrouwen in het lange termijn potentieel van Bitcoin versterkt.

image
Bron: TradingView

BTC mogelijke dalende trend

Een blik op de MACD van Bitcoin toont een lagere high in 2024 vergeleken met 2021, wat duidt op een dalende trend terwijl de prijs hoger handelt maar zich in een mogelijke omkeer zone bevindt. 

Dit verschil suggereert een mogelijke bearish trend die op het punt staat te beginnen, bevestigd door prijsactie die opeenvolgende gelijke hoogtes maakt. De nieuwe ATH van Bitcoin in 2024 kan het resultaat zijn van monetaire inflatie in plaats van echte waardering. 

image
Bron: TradingView

De bearish trend van de MACD is een signaal voor korte termijn handelaren dat BTC binnenkort van richting kan veranderen en de kritieke ondersteuning range van $28.000 tot $37.000 kan bereiken.

Volg ons gratis op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €20 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €20 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

$1,9 miljoen aan crypto gedrained in mogelijke Banana Gun bot hack

Pieter de Haan

Binance trekt 40% meer grote investeerders aan in 2024

Pieter de Haan

Wat kan PEPE doen tijdens Uptober en in Q4?

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu