Blockchain Stories
Analist waarschuwt voor inflatierisico van Solana
Altcoin Nieuws Solana

Analist waarschuwt voor inflatierisico van Solana

Start met €10 gratis Solana bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Solana (Ticker: SOL) is een van de grote altcoins van deze huidige bullrun op de markt. 

Het steeg van een bearish sentiment en dieptepunt van $8 na de FTX crisis in 2022 naar een piek van $210 in maart 2024. Dat is een indrukwekkende rally van 26x. 

Sommige markt waarnemers beweren zelfs dat de tractie SOL zou kunnen laten stijgen naar $1000 tegen het einde van de huidige cyclus.

Nieuwe kijk op het bullish sentiment en vooruitzichten

Volgens X gebruiker en marktanalist Duo Nine zou SOL echter zijn hoogtepunt hebben bereikt, en zou $1000 ver weg kunnen zijn te midden van een hoge inflatie. 

Je hebt net meer Solana gekocht, in de verwachting dat het $1000 zal bereiken. In totaal 60 miljoen SOL sinds augustus 2023 of 15% inflatie per jaar. Je hebt geluk als SOL weer boven de $200 komt.

Zal inflatie de vooruitzichten van SOL beperken?

Volgens de analist had SOL een geweldige run, maar hogere verwachtingen van de altcoin waren ongegrond vanwege de inflatiecijfers en zwakke financiële cijfers. 

Hij beweerde dat SOL in de afgelopen drie jaar alleen al 160 miljoen SOL had toegevoegd. Daarnaast beweerde hij dat de zwakke financiële cijfers van Solana betekenen dat het netwerk meer SOL uitgaf om zijn operaties te financieren. Hij verwees naar een rapport van Bankless waarin Solana’s negatieve inkomsten werden onthuld.

Wanneer rekening wordt gehouden met tokenuitgifte aan stakers en operationele kosten, heeft Solana een aanzienlijk nettoverlies van $2,50 miljard in de afgelopen vier volledige kwartalen, waardoor de inkomsten volledig worden uitgewist en het diep in het rood belandt.

Reacties op het contrair standpunt

Andere gebruikers weerspraken zijn mening en stelden dat zelfs grote TradFi bedrijven verliezen rapporteren in de eerste jaren van operaties, en dat Solana geen uitzondering is. 

Hoewel de huidige inflatie van SOL hoog is, is het vermeldenswaard dat het netwerk een inflatie schema heeft dat van plan is deze te verminderen van het huidige jaarlijkse percentage van 15% naar ongeveer 1,5%.

Huidige marktprestatie van SOL

Ondertussen was SOL de afgelopen week met ongeveer 20% gedaald te midden van een zwak macrofront, van angst voor een recessie in de VS tot spanningen in het Midden Oosten. 

Het handelde op $143 en zakte naar een ander belangrijk ondersteuningsniveau op $140 op het moment van schrijven. De dump veroorzaakte een uitstroom van 149 miljoen uit SOL’s spotmarkt op de wekelijkse grafieken. 

image
Bron: TradingView

Dit versterkte een bearish sentiment dat, als het aanhoudt in de nieuwe week, kortetermijn prijsherstel uitdagend kan maken.

Volg ons op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €50 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €50 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

Staat NEIRO op het punt van een bullish uitbraak?

Timo Bruinsma

Belangrijke prijsniveaus voor TON om in de gaten te houden

Timo Bruinsma

MicroStrategy verdubbelt inzet op Bitcoin met $700M

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu