Blockchain Stories
Toncoin onder de $6? Waarom grotere verliezen op komst zijn
Altcoin Nieuws Technische Analyse

Toncoin onder de $6? Waarom grotere verliezen op komst zijn

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Toncoin (Ticker: TON) vertoont een dalende trend over meerdere tijdsbestekken. Recente rapporten tonen aan dat het bearish momentum aan kracht wint, hoewel de futuresmarkt enige hoop bood. 

Bitcoin (Ticker: BTC) ondervond bearish druk na teleurstelling over een bullish september, wat het marktsentiment beïnvloedde en TON onder de range liet vallen die het in juni had gevormd. Maar zal de prijs van TON nog verder dalen? Laten we dat hieronder nader analyseren.

Prijzen gaan onder de $6

Sinds begin juni heeft Toncoin binnen een range gehandeld van $6,70 tot $8,30. In de afgelopen week zijn de laagste punten van deze range doorbroken en omgezet in een weerstandszone. 

image
Bron: TradingView

Hierdoor bleef de OBV (On Balance Volume) dalen, wat een sterk signaal was dat dit geen afwijking was, maar een voortzetting van de dalende trend van de afgelopen maand. De dagelijkse RSI (Relative Strength Index) was ook bearish. 

De Fibonacci retracement niveaus gaven de volgende support niveaus aan bij $6,20, $5,85 en $5,35. Het niet kunnen verdedigen van de range lows betekent waarschijnlijk een beweging onder de $6 in augustus.

Wat zal de bearish bias van TON doen herleven?

De Open Interest is in de afgelopen twee dagen gedaald van $255 miljoen naar $245 miljoen. Dit gebeurde samen met een afwijzing van Toncoin bij de korte termijn weerstand van $6,85, een gebied dat sinds 26 juli als weerstand fungeerde. 

image
Bron: Coinalyze

Tot nu toe schetsen alle factoren een bearish toekomst voor TON. Wel is de spot CVD (Cumulative Volume Delta) verrassend snel gestegen. Deze bevindingen stonden in contrast met die van de OBV. 

Deze toenemende koopdruk van de afgelopen dagen zou misschien niet voldoende zijn om een prijsherstel te initiëren, maar zou wel een kortetermijn beweging terug naar de $6,80 regio kunnen introduceren.

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang $40 gratis bij Bybit

Bybit powered by SATOS biedt nieuwe traders 10% korting op de handelskosten en een bonus tot wel $40 (ongeveer €37). Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft. 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer €18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten (geldig voor 30 dagen).

Bybit heeft wereldwijd meer dan 40 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus. Je vindt de voorwaarden op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

Dogecoin: Koersvoorspelling versneld door transactiehoogtepunten?

Julian Smits

Zwitserse beurs lanceert mogelijk een nieuwe crypto exchange

Scott

Aave: Is $146 het beslissende punt voor de koersstijging?

Julian Smits

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu