Blockchain Stories
Onderzoek naar fraude: voormalig bedrijf van BitBoy gedagvaard
Altcoin Memecoin Nieuws

Onderzoek naar fraude: voormalig bedrijf van BitBoy gedagvaard

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De Commodity Futures Trading Commission (CFTC) is een onderzoek gestart naar mogelijke frauduleuze activiteiten in de cryptowereld, dit meldt The Block. Dit onderzoek richt zich op vijftien verschillende tokens, waaronder de memecoin BEN. Dit heeft geleid tot een dagvaarding voor Hit Network, een mediabedrijf dat eerder geassocieerd was met de bekende cryptofiguur Ben ‘BitBoy’ Armstrong.

Focus op mogelijke fraude

Op 16 juli heeft de CFTC een dagvaarding uitgegeven aan Hit Network, waarbij informatie werd gevraagd over de handelsactiviteiten en digitale wallets gerelateerd aan de vijftien tokens. Het onderzoek is gericht op individuen die verdacht worden van fraude en andere illegale activiteiten met crypto. Hoewel Armstrong’s naam niet expliciet in de dagvaarding wordt genoemd, werden de betrokken tokens vaak in zijn video’s gepromoot.

Armstrong stond bekend om zijn enthousiaste aanbevelingen van deze tokens op zijn YouTube kanaal, BitBoy Crypto. Hij claimde vaak dat sommige van deze tokens tot wel 100 keer in waarde zouden kunnen stijgen. Echter, veel van deze tokens zagen uiteindelijk hun waarde dalen.

Controversiële geschiedenis van Armstrong bij Hit Network

Armstrong’s relatie met Hit Network eindigde in augustus 2023 onder rumoerige omstandigheden. De huidige CEO, T.J. Shedd, ontsloeg Armstrong uit het bedrijf na beschuldigingen van middelenmisbruik. Armstrong gaf later toe dieetpillen en steroïden te hebben gebruikt, maar ontkende het gebruik van harddrugs.

Na zijn vertrek werd Armstrong gearresteerd omdat hij probeerde een Lamborghini terug te krijgen van een voormalige zakenpartner. Momenteel is hij verwikkeld in juridische geschillen met Hit Network over zijn ontslag en het voertuig.

Beschuldigingen en reacties

In een openbare verklaring beschuldigde Armstrong zijn voormalige collega’s ervan de financiële controle over het BitBoy Crypto merk in 2020 te hebben overgenomen. Hij uitte vergelijkbare beschuldigingen online en zei: “Alles wat ik al meer dan een jaar vraag, is dat mensen naar me luisteren. Nu zullen velen van hen het gewicht van hun verraad voelen.”

Armstrong heeft toegegeven betrokken te zijn geweest bij betaalde promoties van cryptoprojecten, waarvan sommige scams bleken te zijn. Hij beweert echter dat deze promoties onbedoeld waren. Opmerkelijk is dat hij de blockchain onderzoeker ZackXBT $10.000 betaalde om te bewijzen dat hij in het verleden niet-openbaar gemaakte promoties had gedaan.

Een van de tokens genoemd in de dagvaarding is de memecoin BEN, gecreëerd door een anonieme influencer bekend als ben.eth op 5 mei 2023. Armstrong kondigde kort na de creatie zijn betrokkenheid bij BEN aan en werd later zelfs CEO van het project. Echter, hij verliet het project op 5 juni.

Bronnen dichtbij Hit Network suggereren dat Armstrong’s betrokkenheid bij BEN bijdroeg aan zijn vertrek uit het bedrijf, omdat andere executives niet wilden dat de token met hun business geassocieerd zou worden.

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang $40 gratis bij Bybit

Bybit powered by SATOS biedt nieuwe traders 10% korting op de handelskosten en een bonus tot wel $40 (ongeveer €37). Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft. 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer €18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten (geldig voor 30 dagen).

Bybit heeft wereldwijd meer dan 40 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus. Je vindt de voorwaarden op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

Wat gaat de Bitcoin dominantie in Q4 van 2024 doen?

Scott

BNB head and shoulders patroon: Kans op 19% stijging?

Julian Smits

Kan Bitcoin $70.000 aantikken in oktober?

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu