Blockchain Stories
Genesis maakt $125 miljoen over: Wat betekent dit voor Ethereum?
Ethereum Nieuws

Genesis maakt $125 miljoen over: Wat betekent dit voor Ethereum?

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Recent zijn grote hoeveelheden Ethereum verplaatst door Genesis, wat bijdraagt aan de substantiële overdrachten van de afgelopen maand. 

Deze beweging viel samen met een prijsdaling op de grafieken en toch blijven handelaren positief.

$125 miljoen aan Ethereum verplaatst

Genesis, een prominente handelsfirma, heeft recent de aandacht getrokken door grote Ethereum transacties vanuit zijn wallets, zoals gerapporteerd door Arkham Intelligence

De gegevens toonden opmerkelijke activiteit waarbij grote sommen Ethereum tussen wallets werden verplaatst.

Specifiek was een van Genesis’ Ethereum wallets betrokken bij de overdracht van 27.500 ETH naar een andere wallet, met een waarde van ongeveer $87 miljoen. Bovendien voerde een aan Genesis gekoppelde wallet nog een grote transactie uit, waarbij 12.500 ETH werd verplaatst, ter waarde van ongeveer $39,50 miljoen op het moment van overdracht. 

Deze transacties kwamen neer op bijna $125 miljoen dat binnen de afgelopen 24 uur werd verplaatst.

Deze golf van activiteit volgt op een recente transactie enkele dagen eerder, waarbij Genesis 9.644,4 ETH verplaatste, met een waarde van meer dan $31 miljoen.

Oorsprong van de Ethereum overdrachten

In mei bereikte Genesis een belangrijke juridische schikking in verband met een rechtszaak in New York, die diepgaande gevolgen had voor het bedrijf en zijn investeerders. De rechtszaak draaide om het Earn programma van Genesis, dat investeerders zou hebben misleid over de risico’s van hun investeringen. 

De aanklacht beweerde dat Genesis deze risico’s niet voldoende openbaar had gemaakt, wat veel investeerders trof.

Specifiek benadrukte de rechtszaak dat ten minste 29.000 New Yorkers betrokken waren, die gezamenlijk meer dan $1,1 miljard bijdroegen aan het programma via het Gemini Earn investeringsschema. Als onderdeel van de schikking moet Genesis $2 miljard betalen aan investeerders die door het programma zijn misleid.

Positief sentiment onder handelaren

Ethereum bevond zich op het moment van schrijven in een dalende trend, met een prijsdaling van 5,68% tot ongeveer $2.974,39. Dit was de vierde opeenvolgende dag van prijsdalingen voor ETH. Ondanks deze negatieve prijsbeweging leek het algemene marktsentiment positief, wat enigszins ongebruikelijk is in dergelijke scenario’s.

image
Bron: Coinglass

Dit positieve sentiment kan worden gemeten via de funding rate op Coinglass. Analyse toonde aan dat de funding rate rond 0,0078% lag op het moment van schrijven. Bovendien wees het feit dat de funding rate positief bleef ondanks de prijsdaling op de verwachting van een herstel. Kortom, dit suggereert dat handelaren geloven dat de huidige daling tijdelijk is.

Volg ons op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €50 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €50 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

Dogecoin: Koersvoorspelling versneld door transactiehoogtepunten?

Julian Smits

Zwitserse beurs lanceert mogelijk een nieuwe crypto exchange

Scott

Aave: Is $146 het beslissende punt voor de koersstijging?

Julian Smits

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu